Xest celebra el 25 aniversari de la Mostra de teatre no professional amb una gala, l’estrena del documental ‘Xest, terra de teatre’ i un reconeixement als grups locals de teatre

Post també disponible en: Castellano

La XXV Mostra de Teatre No Professional de Xest va finalitzar ahir, diumenge 11 de desembre, amb la celebració d’una gala commemorativa en la qual es va estrenar el documental Xest, terra de teatre i es va homenatjar els grups locals de teatre.

La gala va comptar amb l’actuació de Noèlia Pérez i Josep Zapater, de la companyia Cashalada, els qui van anar introduint cada esdeveniment de l’acte amb cançons personalitzades, a través de les que van fer un recorregut pels 25 anys de mostra a Xest, subratllant la labor del jurat, de les companyies participants, dels grups locals i del públic.

“La celebració del 25 aniversari ha estat carregada d’emoció. D’una banda, aquesta XXV Mostra ha suposat un èxit més per a les companyies de teatre de Xest: tant Faràndula Teatre, amb Búnquer, com Al compàs, amb Hui no em puc alçar, ens van oferir dos espectacles meravellosos que han obert i tancat aquesta edició tan especial. D’altra banda, l’actuació de totes les companyies que han participat ha sigut un recordatori de la qualitat de la nostra Mostra de Teatre i el Liceu s’ha omplit més que mai en les representacions”, manifesta la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente. “La gala de clausura també ha sigut molt emotiva, guiada pels artistes de Cashalada de manera entranyable i amb la projecció d’un documental que plasma l’afició teatral que hi ha en aquest poble i que deixa constància dels 25 anys de la Mostra, a més de posar en valor aquest esdeveniment cultural que cal continuar impulsant i mantenint”.

Premis d’honor a les associacions teatrals de Xest
Tal com van explicar els conductors de la gala, en aquesta vint-i-cinquena edició de la Mostra no s’ha celebrat el tradicional concurs, sinó que s’han programat actuacions de companyies premiades en altres edicions, per la qual cosa el lliurament de premis es va dedicar a les associacions teatrals locals, per a reconéixer la seua labor cultural i la seua implicació en el desenvolupament de totes les edicions de la Mostra de Teatre.

Per això, representants de les quatre agrupacions de teatre de Xest van pujar a l’escenari a recollir un Premi honorífic, de la mà de la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, acompanyada per l’alcalde de Xest i membres de la corporació municipal. D’igual forma, es va dedicar un reconeixement a la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, pel seu suport a la Mostra de Teatre No Professional de Xest al llarg de tota la seua trajectòria. Va recollir el premi el president de la Federació, Matías González Pinos.

Documental Xest, terra de teatre
L’estrena del documental Xest, terra de teatre, va protagonitzar la part central de la gala. Aquesta cinta fa un recorregut per la trajectòria de la Mostra de Teatre No Professional de Xest, veient en retrospectiva l’afició teatral que sempre ha existit en la població i mostrant el present teatral en el municipi, amb tres grups de teatre en actiu. “La finalitat de fer aquest documental és que la Mostra forme part de la nostra memòria històrica, per a deixar constància de la importància que a Xest comptem amb aquest esdeveniment cultural d’àmbit estatal i de gran qualitat que ha perviscut durant 25 anys i que espere que continue celebrant-se molts altres anys més”, declara Llorente.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*