Xest gaudeix del teatre i la música amb l’espectacle “Two ladies or not two ladies” i el concert de jazz de la Big Band CSMC “Salvador Seguí”

Cheste disfruta del teatro y la música con el espectáculo “Two ladies or not two ladies” y el concierto de jazz de la Big Band CSMC “Salvador Seguí”.
Cheste disfruta del teatro y la música con el espectáculo “Two ladies or not two ladies” y el concierto de jazz de la Big Band CSMC “Salvador Seguí”.

Post també disponible en: Castellano

Cheste disfruta del teatro y la música con el espectáculo “Two ladies or not two ladies” y el concierto de jazz de la Big Band CSMC “Salvador Seguí”.
Xest gaudeix del teatre i la música amb l’espectacle “Two ladies or not two ladies” i el concert de jazz de la Big Band CSMC “Salvador Seguí”.

El passat dissabte 25 de maig el teatre Liceu va acollir l’espectacle “Two ladies or not two ladies”, dut a terme per la companyia Cashalada Arts. Aquest és el quart espectacle del cicle de “Música a la primavera” 2019, organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Xest. Aquest any el cicle està format per artistes valencians i valencianes, els espectacles i concerts estan tenint molt bona acollida per part del públic.
“Els artistes multidisciplinars que formen part de la companyia Cashalada Arts, Noelia Pérez i José Zapater, al costat d’altres companyies, han creat música i lletra, assumit la direcció musical i actuat en espectacles premiats com Merlin, Tic Tac i L’anneguet lleig. ‘Two ladies or not two ladies’ és un espectacle que barreja gèneres com el cabaret i el musical. Tant públic com a crítica han destacat l’enorme capacitat vocal i musical d’aquests artistes i la seva originalitat, així que des de la regidoria de Cultura, espero que sigui del grat del públic i que tota la població continuï gaudint del cicle de Música a la primavera 2019 “, va manifestar la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente durant la presentació de l’acte.

Les dues “ladies” van iniciar l’espectacle amb una versió del tema Benvinguts de Miguel Ríos i van continuar interpretant temes originals d’obres que van anar des de la cançó francesa fins clàssics com Yesterday dels Beatles o Somewhere over the rainbow d’Harold Arlen, finalitzant amb Moon River de Johnny Mercer. Barrejar jazz amb cabaret, rock i teatre i van posar música al poema Rosa de Paper de Vicent Andrés Estellés. En definitiva, el muntatge escènic explicava la història d’amor entre dos “ladies”, una història narrada en els marges entre el femení i el masculí; el tràgic i còmic. En acabar, l’espectacle els artistes van baixar de l’escenari i van interpretar cançons dels anys 80.

Diumenge, 26 de maig, Música a la primavera continuava amb el concert ofert per la Big Band CSMC “Salvador Seguí”. La banda, composta per 30 músics i músiques, va actuar sota la direcció del chestano Antonio Pérez Ruiz. El programa, adaptat pel mateix director, va estar format per composicions estàndards que van abastar estils com el swing, la bossa-nova, la balada i el flamenc-jazz. Els temes escollits per a aquest concert van ser Moaning, compost pel pianista Bobby Timmons; Ceora, del trompetista Lee Morgan; Chameleon, per Herbie Hancock en col·laboració amb altres músics; Bernie s Tune, compost per Bernie Miller; Lonnei ‘s va lamentar, de John Coltrane; I remember Clifford, de Benny Golson; Autumn leaves, escrit per Joseph Kosma i The Chicken, un tema instrumental compost per Pee Wee Ellis.

“Aquesta tarda tenim amb nosaltres a la Big Band del Conservatori Superior de Música de Castelló ‘Salvador Seguí’. És un orgull comptar amb el músic chestano Antonio Pérez Ruiz, actual director de la banda i al qual agraïm aquest concert “, anunciava Llorente en la presentació del concert. “Antonio va començar els seus estudis a l’escola de la Societat Musical” La Lira “de Xest i va continuar al Conservatori Superior de Música de València. Al llarg de la seva carrera musical, ha estat premiat amb un extens palmarès a nivell nacional i internacional. Per la seva banda, la Big Band va ser fundada l’any 2002, amb la finalitat d’oferir al conservatori una assignatura optativa a alumnes i alumnes i així ampliar el seu aprenentatge abastant la música jazz. Des de la seva fundació fins a l’actualitat han actuat en auditoris de la Comunitat Valenciana i d’àmbit nacional “.

El cicle de Música a la primavera 2019 continuarà el proper cap de setmana amb el festival coral a càrrec de les corals Cantábile de Xest, Vicent Ribes de Turís i Cor des Centre de Benimaclet. Serà l’1 de juny a les 20 hores a la plaça Doctor Cajal, i finalitzarà amb l’actuació de la coneguda banda valenciana Badlands, que posarà el colofó ​​al cicle de Música a Primavera 2019, amb un concert a la plaça Doctor Cajal el 2 de juny, a les 19 hores. Igual que a la resta d’actuacions del cicle, l’entrada és gratuïta per a ambdues actuacions.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*