La Consellera Gabriela Bravo tanca la jornada ‘Educació, igualtat i reptes en la xarxa’ organitzada pel CEI de Xest

Post també disponible en: Castellano

El passat dia 29 de novembre de 2021 va tenir lloc en el Saló de Graus del Complex Educatiu de Xest una jornada dirigida a l’alumnat de 1r a 3r de l’ESO matriculats en Especialització Esportiva del IES1. Van estar de manera presencial 87 alumnes i alumnes de 1r i 2n, així com un grup de Aeromécanica del CIP-FP, mentre 4 grups de 3r van seguir la jornada en línia des de les seves aules.

La presentació de la jornada va estar a càrrec de María Isabel Sánchez Carrasco, alumna del cicle de Aeromecánica del CIP-FP. Després d’ella, Lucas Ferrando Zapater, el Director-Gerent del Complex, va fer l’obertura agraint la col·laboració de tots dos instituts. Va destacar la intenció d’aprofitar també el 50 Aniversari per a contribuir a la conscienciació, la reflexió i el debat sobre qüestions tan injustes com la desigualtat, la violència de gènere o els perills que el mal ús de les xarxes socials està plantejant, “encara més important és fer-ho en aquesta fase adolescent de formació”, segons va dir.

A continuació Chelo Álvarez Sanchís va mantenir una animada xerrada amb l’alumnat sota el títol Adolescència, créixer sense violència, la Presidenta de l’associació Alanna compartiria les seves experiències en atenció a les víctimes de violència de gènere tant en adultes com cap a menors.

Encara que s’havia programat una activitat amb l’alumnat amb la finalitat de posar en valor i visibilitzar la contribució de les dones en l’esport i la ciència, per motius d’horari es va posposar per a realitzar-la en tutoria.

La Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, va tancar la jornada amb un instructiu diàleg amb amb l’alumnat present que va acaparar les intervencions. Gabriela Bravo va destacar la importància de “l’educació en valors com a millor mètode per a l’erradicació de la violència de gènere”. En les seves intervencions els alumnes van interpel·lar a Bravo sobre diferents qüestions que els preocupaven, recolzats en algunes experiències viscudes. La Consellera va poder prémer en primera persona l’estat d’opinió de l’alumnat d’aquesta edat, mostrant la seva predisposició a reeditar la jornada amb l’alumnat en línia que no va poder expressar les seves preocupacions.

Van assistir al desenvolupament de la jornada l’administrador i la vicedirectora del CIP-FP, Oscar Espert i Inés Costa, respectivament. També Carmen Xirivella, directora del IES1, que al costat del seu professorat van mantenir una intensa activitat catalitzadora.

Abans de finalitzar la jornada la Consellera va dedicar unes lletres d’agraïment en el llibre d’Il·lustres Visitants: «Vull agrair a la direcció d’aquest centre de formació de Xest, que atresora ja més de 50 anys d’història, l’oportunitat de poder compartir amb el seu alumnat reflexionar sobre els valors que ens identifiquen com a societat democràtica. La meva felicitació i agraïment al centre, a la comunitat educativa per tot el treball que dia a dia realitzen perquè els nostres nens i nenes siguin homes i dones tolerants, respectuosos i iguals», va escriure en el llibre d’honor del centre.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*