Xest inaugura una placa a la plaça de la Constitució per visibilitzar la realitat de les persones amb malalties rares

Cheste inaugura una placa en la plaza de la Constitución para visibilizar la realidad de las personas con enfermedades raras.
Cheste inaugura una placa en la plaza de la Constitución para visibilizar la realidad de las personas con enfermedades raras

Post també disponible en: Castellano

Concierto solidario “Toda una vida”, a cargo de la agrupación musical Amigos de la Música, dirigida por Manolo Tarín, en el Teatro Liceo.
Concert solidari “Tota una vida”, a càrrec de l’agrupació musical Amics de la Música, dirigida per Manolo Tarín, al Teatre Liceu.

Dissabte passat, 23 de febrer, es va inaugurar una placa commemorativa a la plaça de la Constitució i es va celebrar el concert solidari “Tota una vida”, a càrrec de l’agrupació musical Amics de la Música, dirigida per Manolo Tarín, al Teatre Liceu. Així finalitzava l’últim d’una sèrie d’actes organitzats per la regidoria de Sanitat, al costat de l’Associació Mirades que parlen, Per Ells i Institut d’Investigació Sanitària la Fe, amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Rares.
Les activitats van arrencar amb la inauguració de la placa commemorativa a la plaça de la Constitució. “Amb una placa volem visibilitzar de manera permanent en l’espai públic una realitat molt dura”, manifestava la regidora de Sanitat, Mª Ángeles Llorente. Els veïns i veïnes de Xest van assistir al descobriment de la placa, en la qual es pot llegir: “L’única discapacitat és la nostra incapacitat per entendre que tots tenim capacitats diferents, Res és impossible!”. A continuació, les persones reunides van participar en un vi d’honor i àpat organitzat per les entitats col·laboradores.

En finalitzar l’acte d’inauguració de la placa es va celebrar el concert “Tota una vida” al Teatre Liceu, a càrrec de l’agrupació musical Amics de la Música, dirigida per Manolo Tarín. Mª Ángeles Llorente va introduir el concert amb unes paraules en nom de la regidoria de Sanitat i les associacions implicades en el desenvolupament dels actes. “Cal que la societat civil es segueixi mobilitzant en favor d’aquestes patologies. Totes hem de sumar per aconseguir que la investigació sigui realment l’esperança dels 3 milions de persones amb una malaltia rara a Espanya “. Llorente va concloure apuntant: “I aquí estem parlant d’inclusió. Inclusió que requereix de cures, de solidaritat, de reconeixement de la diversitat i de la necessitat de garantir la igualtat de drets “.

L’agrupació Amics de la Música, que reuneix un grup de músics de diversos pobles i diferents bandes de música, ha realitzat ja nombrosos concerts amb gran èxit de crítica i públic, sempre de caràcter altruista i amb un objectiu comú, fer gaudir al públic a través de la música. En el concert solidari “Tota una vida”, els veïns i veïnes de Xest van poder gaudir de cançons d’un ampli repertori musical. Clàssics com “New York, New York” de Frank Sinatra o “Moonlight Serenade” de Glenn Miller i peces musicals contemporànies com “Viva la Vida” de la banda Coldplay o un recull de Lady Gaga.

Durant el descans que es va realitzar entre la primera i la segona part del concert, es va organitzar una rifa solidària. Tant aquesta com el concert “Tota una vida” es van realitzar en benefici de l’Associació Mirades que Parlen, Per Ells i Institut d’Investigació Sanitària La Fe.

Diumenge que ve, 3 de març, es projectarà al Liceu l’última pel·lícula del cicle de cinema d’actualitat, Campions, la recaptació també anirà destinada a aquestes tres entitats.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*