La Guàrdia Civil confisca 9.000 plantes de marihuana en una nau industrial de Xest i deté a 8 persones

Los detenidos miembros de una red dedicada a la venta de sustancias estupefacientes utilizaban varias viviendas de la localidad de Carlet y L´Alcudia para cultivo y elaboración de sustancias estupefacientes.

Post també disponible en: Castellano

En el marc de l’operació GREENCIRCUIT, desenvolupada a les províncies de València, Madrid i Cadis, la Guàrdia Civil ha confiscat 9.000 plantes de marihuana i ha detingut 8 persones de nacionalitat romanesa i espanyola, als quals se’ls imputen els delictes d’organització criminal, contra la salut pública per cultiu, elaboració i tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, trencament de condemna i usurpació de l’estat civil.

S’han dut a terme nombrosos registres, destacant-se el dut a terme en una nau industrial de la localitat de Xest on van confiscar les 9.000 plantes de marihuana, el pes ronda els 500 quilos ia més es van aprehendre 100 quilos de marihuana seca envasada i disposada per seu enviament, distribució i consum, així com material, infraestructura, estris i efectes tècnics necessaris per al cultiu, elaboració, recol·lecció i tràfic de plantes de marihuana, entre d’altres efectes.

També s’han intervingut 5 vehicles, una motocicleta, 23 telèfons mòbils, 7 discos durs, 2 tauletes, un ordinador, 4 rellotges d’alta gamma, una defensa elèctrica, un matxet i 3.000 euros en metàl·lic. En total, els efectes intervinguts sumen un valor de més de 4 milions d’euros.

Els investigadors van descobrir que la nau industrial havia estat llogada dos anys abans per al desenvolupament d’una suposada empresa dedicada a serveis d’emmagatzematge, custòdia i preparació de vehicles per concessionaris, però quan van entrar van descobrir que tot el recinte havia estat hermetitzat, aïllat i ventilat a manera d’hivernacle intensiu de cànnabis.

Durant el registre de la nau de Xest es va poder comprovar que comptava amb un doble nivell de seguretat del sistema de protecció perimetral físic contra la intrusió, així com un sistema de vigilància per circuit tancat de televisió, des del qual els membres de l’organització controlaven els moviments a l’exterior de la nau.

També es va descobrir que tenia un sofisticat sistema per a la producció de marihuana compost per generadors d’electricitat, climatitzadors, extractors d’aire, filtres, llums d’alta potència, ventiladors, transformadors, productes específics per al cultiu. Això feia possible que els cultius de marihuana mantinguessin unes condicions d’humitat i temperatura òptimes per al seu cultiu intensiu en interior.

A més, es va comprovar que els membres de l’organització van incórrer en una defraudació del fluid elèctric, ja que havien manipulat els sistemes elèctrics per no haver de fer front a l’alt cost de les factures. S’estima que la defraudació podria superar els 300.000 euros.

Entre els detinguts, hi ha els capitostos de la banda, empresaris amb un alt poder adquisitiu establerts a Madrid i València que, presumptament, van muntar el macro hivernacle de marihuana en una nau industrial a la localitat valenciana de Xest. S’estima que l’organització va invertir gairebé un milió d’euros per a muntar aquesta infraestructura.

L’operació ha estat desenvolupada per la Guàrdia Civil de Chiva, en col·laboració amb l’Equip de Policia Judicial de Riba-roja (València), comptant amb el suport de les diferents Unitats Territorials de la Comandància de València, i en la fase d’explotació del operatiu han participat agents del Grup de Reserva i Seguretat nº 3 de València, USECIC de València, Servei Cinològic i de les comandàncies de Madrid i Algesires.

Les diligències han passat a disposició del Jutjat d’Instrucció nº 2 de Requena (València).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*