Xest posa a punt el dispositiu de seguretat per al Gran Premi de Motociclisme 2018

Representantes de todos los dispositivos implicados en garantizar la seguridad durante los días en los que se celebrará el Gran Premio de Motociclismo.
Representantes de todos los dispositivos implicados en garantizar la seguridad durante los días en los que se celebrará el Gran Premio de Motociclismo.

Post també disponible en: Castellano

Representantes de todos los dispositivos implicados en garantizar la seguridad durante los días en los que se celebrará el Gran Premio de Motociclismo.
Junta de seguretat durant per al Gran Premi de Motociclisme 2018.

Com a novetat, l’Ajuntament de Xest comptarà amb un dron per fer tasques de vigilància amb la finalitat de millorar la seguretat ciutadana

L’alcalde de Xest, José Morell, i la regidora de Festes, Carmen Delgado, van rebre esta setmana a representants de tots els dispositius implicats en garantir la seguretat durant els dies en què se celebrarà el Gran Premi de Motociclisme, els propers 16, 17 i 18 de novembre.

A la reunió van assistir el subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, José Roberto González Cadell; la cap provincial de trànsit, Pilar Funez Asensio; el director general del Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo, Gonzalo Gobert; el cap provincial de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Presidència de la Generalitat, César Ochoa Carrillo; la cap de planificació, Mercè Trullén Gas i l’inspector de la unitat d’CNP, Luis Martínez Curto. A més, han participat en aquesta junta l’inspector en cap de la Policia Local de Xest, Daniel Gallardo, i representants de la Prefectura Provincial de Trànsit, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, Protecció Civil, del Centre de Salut de Xest i de Renfe.

“Un any més vam fer aquesta reunió per planificar i estructurar la seguretat de cara als dies en què se celebri el Gran Premi de Motociclisme, partint de la valoració d’anys anteriors i comptant amb aquesta experiència passada”, explicava Morell a l’inici de la reunió. “Aquest any, haurem de tenir en compte que hauran tres carrers en obres: Doctor Zamenhoff, Manuel de Falla i La Verge i estaran en marxa les obres del Parc Empresarial Circuit de Xest. Per la resta, en principi tindrem un dispositiu similar al de l’any passat, amb la novetat que aquest any l’Ajuntament de Xest comptarà amb un dron per fer tasques de vigilància, amb la finalitat de millorar la seguretat ciutadana en aquests dies de tanta afluència de gent “.

El dron que ha adquirit l’Ajuntament és de mida xicoteta, de menys d’1 kg de massa màxima a l’enlairament, dotat d’una tecnologia puntera que aporta una gran seguretat operacional, amb un risc molt baix, i proveït d’una càmera amb zoom òptic. “S’utilitzarà a la zona perimetral exterior de la població, especialment per intensificar la vigilància en els aparcaments dels polígons Castilla i Pino Blay i a la zona d’acampada, i estarà dirigit per la Policia Local de Xest, que ha estat degudament formada” , explicava l’inspector en cap de la Policia Local de Xest.

Pel que fa a aquest tema, Guàrdia Civil de Trànsit ha posat èmfasi que “hi ha d’haver bona coordinació, perquè en cap cas pot haver-hi un dron si hi ha un helicòpter treballant a la zona”.

“Amb l’experiència de diversos anys està tot ben controlat, però també el Lloc de Comandament Avançat ha de permetre certa flexibilitat per prendre decisions en el moment oportú i que tant la Policia Local com la Guàrdia Civil de Trànsit treballin de forma coordinada”, afegia el subdelegat del Govern. Per la seva banda, Guàrdia Civil ha fet la petició de tallar completament el trànsit a l’avinguda Castella, un dels carrers de més afluència de gent i que fa vulnerable la seguretat amb la presència de vehicles.

“L’Ajuntament intenta que la gent no es concentri en aquesta zona oferint espectacles en altres carrers; però és en aquesta zona on hi ha la majoria dels locals i és on els motoristes volen estar i volen tenir la seva moto amb ells “, explicava la regidora de Festes, Carmen Delgado.

Cal reduir aquesta circulació de motos que va passant per mitjà de la gent; quan el carrer ja està plena de motos no sentit tallar , argumentava el subdelegat. El dispositiu de tancament de l’avinguda Castella podria començar aquest any almenys un parell d’hores abans del que és habitual per intentar reduir aquest perill.

Finalment la junta de seguretat ha acordat restringir el pas de vehicles a partir de les 17 hores, una hora abans que l’any passat.

Mesures antiterroristes

Igual que en la passada edició, es mantindran les mesures antiterroristes. Es col·locaran barreres de formigó de tipus New Jersey en ambdós extrems de l’avinguda Castella, des de les 17 fins a les 6 hores, els dies 16 i 17 de novembre. De la mateixa manera es muntarà un dispositiu de seguretat per evitar la circulació de turismes i motocicletes al carrer Xiva, apuntava Gallardo. Així, tal com ha explicat l’inspector cap de la Policia Local, es procedirà a la col·locació de blocs de formigó al carrer Xiva i es col·locarà tanca alt amb base de formigó en carrers secundaris que donen accés a la zona de llocs de venda ambulant.

Colaboració de Protecció Civil

Com és habitual, l’Ajuntament de Xest ha sol·licitat la col·laboració de l’Associació d’Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, que aportarà un total de 130 efectius de diferents punts de tota la geografia espanyola, 8 ambulàncies de Suport Vital Bàsic , 2 de Suport Vital Avançat, 18 vehicles d’Intervenció Ràpida, 2 vehicles logístics i una acte bomba lleugera.

A més del servei de patrulles a peu i amb vehicles a l’extraradi, a petició de la Direcció de Policia Local de Xest, voluntaris i voluntàries de Protecció Civil prestaran suport en els talls realitzats amb barreres de formigó tancant el pas amb els seus vehicles perquè puguin ser retirat per a l’accés de qualsevol vehicle d’emergència, en cas necessari.

Vies d’accés

Durant les jornades del 16 i 17 de novembre, a partir de les 17 hores aproximadament es procedirà a restringir l’accés als turismes i motocicletes en l’itinerari principal, deixant així la CV-378 només d’accés a serveis sanitaris, d’urgència i emergència , forces i cossos de seguretat i personal que acrediti que accedeix per motius de treball o residència. Dissabte aquest horari de tall al trànsit pot variar en funció de les necessitats del moment.

A més, s’ha recomanat a la població que haja d’entrar o sortir del municipi que ho faci utilitzant la CV 50. Com en altres edicions, la Guàrdia Civil comprovarà el DNI de les persones que intentin entrar a la localitat quan l’accés estigui saturat per determinar si se’ls permet el pas.

L’Ajuntament de Xest, igual que en la passada edició, disposarà d’un servei de 4 grues els dies 16, 17 i 18 de novembre, augmentant la seva activitat durant les hores nocturnes. Tots els vehicles immobilitzats, retirats, així com el material requisat, seran dipositats a les dependències de la Prefectura de Policia Local.

Pel que fa als itineraris d’emergències, s’ha recordat la importància que aquests vials es trobin lliures de circulació perquè els vehicles d’emergències puguin desplaçar-se amb més rapidesa a atendre les possibles urgències que es produeixin, així com realitzar els trasllats necessaris.

Zones de acampada i venda

Com a novetat, aquest any l’obertura de la zona d’acampada a l’arbreda del poliesportiu municipal Matías Morell s’avança al dijous 15 de novembre. Aquesta zona, amb una extensió de 20.000 metres quadrats i unes 2.500 places d’acampada, disposa de serveis de dutxes, bany i pàrquing. La gestió de la zona d’acampada es porta a terme per la UTE, composta per associacions del municipi.

L’Ajuntament ha establert també una zona de càmping amb caravanes davant del poliesportiu municipal, amb una capacitat per a prop de 100 autocaravanes.

Pel que fa als punts de venda d’alimentació i begudes, l’Ajuntament només autoritzarà la venda als locals establerts a la població, prohibint la venda ambulant de menjar i beguda. Els llocs de venda ambulant de productes motards, grans i artesania tindran una zona habilitada als carrers Federico García Lorca, Blasco Ibáñez, Xiva i Avinguda Vicente Navarro.

Comunicació i transport

Com en anys anteriors, estarà habilitat un servici d’autobús llançadora amb capacitat per a 150 persones els dies 16 i 17 de novembre, amb la finalitat d’evitar embussos i descongestionar de vehicles al municipi. La freqüència de les parades serà de 20 a 30 minuts aproximadament en tots dos sentits i hi haurà servei nocturn de divendres fins les 4 hores i el dissabte fins a les 5 hores, amb parades a la rotonda del circuit, al polígon industrial Castilla (davant del Complex educatiu Xest) ia la plaça II República de Xest.

Pel que fa a la comunicació amb tren, des de Renfe han informat que s’amplien els serveis de divendres a diumenge i tant les estacions com els trens comptaran amb dispositius de seguretat, tot i que han sol·licitat suport a Protecció Civil, sobretot en la jornada de diumenge, quan l’afluència de gent és més gran.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*