Xest presenta el programa VIU-ACTIU per assessorar i acompanyar a la seua població en hàbits saludables

El proyecto promovido por el Ayuntamiento y el Departamento de Salud de Manises está destinado a promocionar el ejercicio físico para mejorar la salud de su población.
El proyecto promovido por el Ayuntamiento y el Departamento de Salud de Manises está destinado a promocionar el ejercicio físico para mejorar la salud de su población.

Post també disponible en: Castellano

Una població que realitza exercici físic, seguix una dieta equilibrada i adquireix una sèrie d’hàbits saludables va a veure millorada notablement la seua qualitat de vida, la seva salut i la prevenció de malalties. Aquest és l’objectiu de el programa VIU-ACTIU que l’ajuntament de Xest ha presentat als seus veïns. Amb aquesta iniciativa s’ofereix a la població un assessorament i un pla individualitzat per fomentar la pràctica esportiva i el compromís amb hàbits saludables.
 
La regidora de Sanitat, María Ángeles Llorente, el coordinador mèdic de el Centre de Salut de Xest, Esteban Rosero, els especialistes en Activitat Física i Esport, Alba Domench i Isaac Llácer, i el gerent de l’col·legi de llicenciats de l’activitat física i l’esport , Vicente Montañana han presentat aquesta iniciativa que pretén sumar a el major nombre de veïns de la localitat. Aquesta activitat, que començarà al gener, està dirigida a tota la població de Xest, amb especial interès cap a aquelles persones amb patologies crònica, majors d’edat o gent que no realitza cap activitat física.
 
El programa VIU-ACTIU està promogut per l’ajuntament de Xest i compta amb la col·laboració de el Departament de Salut de Manises a través del Centre de Salut. La iniciativa està supervisada per professionals sanitaris i experts en activitat física i esport que treballaran de forma coordinada en el seguiment individualitzat i grupal dels participants de el projecte.
 
Metodologia
 
El personal sanitari de el Centre d’Atenció Primària seran els encarregats de determinar els participants que accediran a el programa. Aquests realitzaran una entrevista individualitzada i un test físic supervisat per professionals de l’activitat física i l’esport. Un cop determinat la condició física i l’estat motivacional es passarà a les següents fases. D’una banda, es realitzaran accions de dinamització comunitària en salut com una campanya de prevenció, un “mapeig” els actius i necessitats de la salut del municipi, la creació de rutes saludable o xerrades formatives. I d’altra banda, es realitzarà una intervenció on s’establirà l’exercici físic per a cada pacient i les activitats grupals on es treballa principalment la força, l’equilibri o la flexibilitat, tot això coordinat i supervisat per preparadors físics.
 
El programa, que és gratuït, té una durada de 42 setmanes i permetrà mantenir un seguiment individual de cada persona participant per part dels professionals sanitaris i de l’esport per tal de millorar els resultats físics i de salut dels veïns de la localitat.
 
Aquesta iniciativa s’emmarca en el IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana desenvolupat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que té entre els seus objectius desenvolupar en l’àmbit de l’atenció primària intervencions dirigides a guanyar en salut i prevenir l’aparició de malalties o lesions i, informar sobre alimentació i activitat física a les consultes de centre de salut per abordar diferents problemes crònics relacionats amb la salut.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*