Xest rep la presentació del Gir Moscato 2022

Post també disponible en: Castellano

Xest ha sigut el lloc triat per l’organització de l’II Gir Moscato per a presentar l’edició 2022 d’aquest esdeveniment esportiu que se celebrarà del 2 al 12 d’agost en la Foia de Bunyol-Xiva i que persegueix l’objectiu de posar en valor la tradició vinícola de la comarca.

Divendres passat, 10 de juny, els responsables del Gir Moscato, Gador Martín i Javier Montaner, van revelar en el saló de plens de l’Ajuntament totes les novetats previstes per a enguany, destacant la incorporació de nous consistoris de la comarca i la implicació per segon any consecutiu de la Mancomunitat de la Foia de Bunyol-Xiva; i subratllant el paper de les empreses patrocinadores, entre les quals es troben el celler Reymos i la Fundació cajacheste. “Gràcies a ells hi haurà un canvi abismal entre el que va ser l’any passat i el que serà aquest”, afirmava Martín.

Martín i Montaner també van presentar les 6 etapes de l’II Gir Moscato, que tindran lloc a Alboraig, Xiva, Macastre, Iàtova, Godelleta i Xest; així com els recorreguts de cadascuna d’elles, els premis i els dissenys dels mallots per als guanyadors i guanyadores.

L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde de Xest, José Morell, i del regidor d’Esports, Francisco Llorens, en representació d’Ajuntament. També van assistir l’alcalde de Godelleta, Rafael Fora; l’alcalde d’Iàtova i president de la Mancomunitat, Miguel Tórtola, i representants de Seguretat Viària i de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana. A més, van ser presents els ciclistes Asier Hernández i Joan Bou, els qui no van dubtar a intervindre, enaltint l’organització de l’esdeveniment, i a llançar un missatge a altres ciclistes animant-los a participar en el Gir.

“L’any passat vam tindre 8 nacionalitats participant en la carrera, amb un total de 900 ciclistes i enguany esperem tindre aquests bons resultats. Respecte a la passada edició, la volta creixerà en un dia de competició, gràcies a la implicació de tots els municipis i empreses que estan donant suport a l’esdeveniment. Passant a 6 etapes, el Gir es converteix en la volta ciclista amb més dies de competició de tota la província de València. A més, hem buscat etapes que siguen més selectives i amb major duresa”, apuntava Montaner.

“En aquest acte de presentació estem comprovant com en només un any l’organització del Gir ha millorat molt. És evident que amb il·lusió es pot aconseguir tindre una prova esportiva de referència que persegueix donar un impuls als nostres productes, als nostres pobles i als nostres esportistes. Agraïsc l’obstinació i perseverança de Javier per a dur a terme aquesta iniciativa i vull que quede clar que compte i continuarà comptant amb el suport de l’Ajuntament de Xest”, manifestava Paco Llorens.

Per part seua, Morell es va sumar a destacar la importància d’aquesta mena d’esdeveniments per a donar a conéixer la Foia de Bunyol-Xiva. “Aquesta prova té diversos elements d’interés, però sens dubte vull destacar que és una manera de fer comarca, ja que suma els esforços de tots els Ajuntaments i és això fa que tinga més pes, a més de portar amb si un dels elements característics de la nostra zona, que és el moscatell”, declarava.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*