Xest ret homenatge a Fede Pérez en el primer lliurament del projecte cultural Cròniques Singulars

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat, 26 de novembre, en el Teatre Liceu de Xest es va presentar el projecte Cròniques Singulars, impulsat des de la regidoria de Cultura amb l’objectiu de recopilar les històries de diferents persones de la localitat amb una trajectòria professional singular. En aquesta primera edició es va homenatjar a Fede Pérez en un acte que va incloure la la projecció del documental “Fede. Passió, art, innovació, de Xest al món”.
L’esdeveniment es va obrir amb l’actuació del trio musical AlMaRo, que va interpretar temes populars com Someone Like You, de Adelle o Nothing Else Matters, de Metallica, entre altres. Tot seguit, i abans de començar la projecció, la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, va presentar el projecte Cròniques Singulars i va introduir la figura de Fede com a protagonista de la vesprada. “Fede ha convertit l’empresa que va crear el seu pare en una de les més sòlides i innovadores del panorama empresarial, no sols valencià i espanyol, sinó d’ampli abast a nivell europeu i internacional”, deia Llorente. “Amb una sensibilitat inusual, amb una ànsia infinita d’aprendre, amb una creativitat innata, amb una empatia i un entusiasme que contagia, amb tenacitat i moltíssima faena, ajudat d’un equip multidisciplinari que l’adora, Fede lidera un projecte futurista, de progrés, amb un gran impacte en el mitjà en què es desenvolupa: l’agricultura”.
La regidora va destacar alguns dels premis que ha obtingut l’empresa Polvoritzadors Fede al llarg dels últims anys i va posar en valor la personalitat de Fede. “Fede traspassa davanteres, posa a Xest en el món amb valors de solidaritat i fraternitat, des del compromís amb la sostenibilitat, la qualitat i la innovació; però, més enllà del professional, és un ciutadà integrat al poble que li va veure nàixer. Fede és solidari, patrocina l’equip de futbol femení, subvenciona l’Associació Musical Banda la Lira, col·labora amb Plateatro. Fede canta, balla, fa somriure, cuida i pràctica la igualtat en la diversitat. És humil i trempat, són incomptables les persones que estimen a Fede i ho diuen obertament. És un orgull per a Xest i volem que aquest documental servisca com a agraïment a la seua persona i al seu treball en nom de la ciutadania chestana i de l’Ajuntament que la representa”.

Homenatge
Després de la introducció de la regidora es va projectar el documental dedicat a Fede, que va comptar amb la participació d’algunes de les persones més importants en la vida de l’empresari: els seus pares, els seus fills, treballadors i amistats. Totes elles, rendides davant la professionalitat i la personalitat de Fede, feien un recorregut des dels seus inicis fins hui en dia, narrant com Fede s’ha convertit en un empresari que lidera una empresa capdavantera i líder a nivell global.
A la conclusió del documental, en l’escenari estava preparat el grup Jazz&Blues Try-O, que va tocar coneguts temes com All About That Bass, de Meghan Trainor. Després, aquesta agrupació al costat del trio AlMaRo, va interpretar diverses peces musicals. Laura Cubí, vocalista i bateria de Jazz&Blues Try-o, i antiga empleada de Polvoritzadors Fede, va dedicar unes emotives paraules al seu anterior cap i ara amic que van acabar amb una anomenada a Fede per a pujar a l’escenari. Allí la regidora de Cultura i representants de la corporació municipal li van fer el lliurament d’un detall commemoratiu.
L’homenatjat va agrair la implicació de totes les persones que havien col·laborat en el documental, a Trencafilms i a tots els amics i amigues que van assistir al Liceu, així com al Consistori i a la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, per organitzar l’acte. A més, Fede va dedicar una part del seu discurs a les persones majors. “Gràcies a totes les persones que ara tenen més de 80 anys, que van nàixer en una guerra, que després van viure una postguerra i que els van donar la mà als seus enemics per a donar-nos el que tenim hui: un país lliure on un pot pensar el que vulga, estimar a qui vulga i creure en qui vulga. Això és un regal que ha fet aquesta generació per nosaltres”, declarava.
Després d’aquestes paraules va cridar a l’escenari a la seua mare, a la seua sogra i a Mª Ángeles Llorente per a entregar-los un ram de flors. Després va tornar a dirigir-se al públic per a expressar el seu agraïment. “En els pròxims anys a Xest farem tecnologia que serà líder mundial i ho farem tots junts. Si esteu hui ací és perquè sou importants en la meua vida, teniu un trosset en el meu cor”, concloïa Fede.
Finalment, com a tancament de l’acte, l’homenatjat va interpretar alguns temes, ja que una de les seues passions és el cant. Li van acompanyar els grups AlMaRo i Jazz&Blues Try-O.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*