Xest s’ompli d’art en la inauguració de les Festes de Julio

Post també disponible en: Castellano

El diumenge 11 de juliol, a les 19 hores, s’obrien les festes estiuenques de Xest amb una traca que va encendre la reina de la Verema, Ruth Ortiz, i el seu acompanyant, Hugo López, des del carrer Chiva fins a la plaça Doctor Cajal. Allí, en el Bar Ateneu, va tindre lloc el primer espectacle del festival Cheste Inusual, un extracte de l’obra Tête a Tête Café, dirigida per Carmen Bonet, que fa l’ullet al cabaret des d’una mirada contemporània. 

El programa va continuar en la plaça León, que s’estrenava com a espai per a la realització d’activitats municipals, acollint la impactant posada en escena de ndala, amb tres ballarins que es van guanyar l’ovació del públic amb les seues coreografies i acrobàcies. Després d’ells, el llistó va continuar al capdamunt amb el concert de quatre joves músics chestanos, Urko, Jahwind, Baodud i Xokiito, que van presentar un repertori amb el saxofon i la música electrònica com a protagonistes. De nou, els i les assistents que omplien l’espai segur habilitat en la plaça van ovacionar als artistes.

“Volíem començar forts aquestes festes, amb quatre actes de colp; sempre respectant les mesures de seguretat, però amb la idea de recuperar l’ambient festiu amb un aire de normalitat. Per a mi és un honor portar a Cheste a l’elenc d’artistes d’aquesta vesprada i gaudir dels seus espectacles”, apuntava el regidor de Festes, Raúl Mota.

Les Festes de Juliol continuaran el pròxim cap de setmana amb música, titelles i teatre. El divendres 16 de juliol, serà el torn de l’agrupació chestana Bibrass D’Or, que oferirà un concert al carrer Pérez Galdós a partir de les 20 hores. El dissabte, el parc de la Lomiquia acollirà un espectacle familiar de titelles sota el títol de Xou Moscón, a càrrec de la companyia valenciana Galitoo. Aqueixa mateixa vesprada, a partir de les 19 hores, hi haurà teatre íntim en tres habitatges de Cheste, Casa Amelia, Casa Conchita i Casa Cervera, situades al carrer Chiva i en la Plaça de l’Església. El colofó al dissabte el posarà el concert de Gisela, programat a les 23 hores en la plaça II República. El primer cap de setmana de festes es tancarà el diumenge, amb la repetició de les peces de teatre breu en espais singulars a partir de les 19 hores.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*