Xest s’uneix a la Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere

La concejala de Igualdad del Ayuntamiento, Ainoha Albiach, recibe la acreditación.
La concejala de Igualdad del Ayuntamiento, Ainoha Albiach, recibe la acreditación.

Post també disponible en: Castellano

La concejala de Igualdad del Ayuntamiento, Ainoha Albiach, recibe la acreditación.
La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Ainoha Albiach, rep l’acreditació.

La Diputació de València ha creat una xarxa d’ajuntaments per coordinar de manera conjunta la lluita contra la violència masclista: la ‘Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere’, un organisme que va quedar constituït oficialment dimecres passat, 13 de novembre, amb 49 consistoris adherits, entre els quals figura la localitat de Xest.

Durant l’acte de constitució, la diputada d’Igualtat, Isabel García, explicava que en aquesta Xarxa es posaran en comú experiències, es comptarà amb un protocol comú d’actuació en els casos de violència masclista i es compartiran recursos econòmics i humans. A més, es podran sol·licitar ajudes a nivell europeu de manera conjunta per posar en marxa plans i establir dinàmiques de treball.

“Per Xest, formar part d’aquesta xarxa és molt important”, afirma la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Ainoha Albiach, que va assistir a l’acte de constitució de la Xarxa dimecres passat, 13 de novembre. “El nostre Ajuntament és un dels membres fundadors d’aquesta iniciativa, en la qual no tots els municipis han pogut participar, en no complir alguns dels requisits: tenir una regidoria o delegació de la Dona o Igualtat, tenir implantat un Pla d’Igualtat o , en el cas de les poblacions de menys de 20.000 habitants, estar adherides al Servei Telefònic d’Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere. En el cas de Xest, complim amb tots els criteris “.

Una de les novetats que implica la constitució de la xarxa d’ajuntaments és la possibilitat que una persona que no vol posar una denúncia al seu poble perquè és un municipi petit, on tothom la coneix, pugui anar la població més propera i posar-la allà o ser atesa pels Serveis Socials d’aquest altre municipi sense importar on està empadronada. A més, la Xarxa ha previst reunions anuals d’avaluació i anàlisi, i comptarà també amb una comissió d’experts que detectaran quins aspectes corregir i quins camins prendre; a més de proposar pràctiques “en positiu”. Tal com va manifestar la diputada, l’any que també es plantejarà la possibilitat de contractar personal format en psicologia, atenció sanitària i jurídica als municipis més petits.

Per part de la corporació provincial ja s’ha preparat la convocatòria destinada als municipis de la Xarxa, que es publicarà pròximament amb una dotació de 200.000 euros. La previsió és que per 2019 s’ampliï a 400.000 o 500.000 euros.

“Ha portat molta feina formar part de la Xarxa i considero que serà una gran ajuda per a moltes dones víctimes del maltractament”, destaca Albiach. “Dimecres ja vam recollir la placa distintiva que ens identifica com a municipi de la Xarxa que properament instal·larem a l’Ajuntament de Xest”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*