Xest tindrà un punt de sensibilització sobre el consum d’alcohol i drogues durant la celebració de Les Paelles

Post també disponible en: Castellano

Des de la regidoria de Sanitat i la Unitat de Prevenció de Conductes Comunitàries Addictives de Xest s’ha posat en marxa la campanya #Jotrie amb l’objectiu de promoure unes festes segures i més saludables i sensibilitzar a la població jove sobre els riscos de conductes d’abús de l’alcohol i altres drogues. 

La campanya va començar a desenvolupar-se el mes de març passat amb la realització d’un taller de tres sessions de prevenció i creativitat amb l’alumnat de Formació Professional Bàsica de l’IES Ricardo Marín. En elles es va treballar sobre les conductes que els alumnes i alumnes consideren fonamentals per a mantindre una festa segura i sobre com actuar enfront de situacions problemàtiques. El taller va finalitzar amb l’elaboració d’un decàleg de convivència i reducció de danys titulat Si consumeixes per a perdre la vergonya, si et passes, pots perdre la consciència, que es penjarà en punts clau del municipi, bars i comerços de venda d’alcohol pròxims a la zona de festa.

El dissabte 22 d’abril, dia de celebració de Les Paelles, s’instal·larà el Punt de Sensibilització i Reducció de Riscos en una carpa que se situarà en l’encreuament del carrer Antonia Donderis amb el carrer Séquia, des de les 18.00 a les 22.00. Aquest punt estarà a la disposició de qualsevol persona que vulga acostar-se i participar en jocs i experiències de sensibilització, dirigides a informar sobre els riscos derivats del consum d’alcohol i altres drogues, llançar missatges clars i senzills per a la gestió personal d’aquests i proporcionar estratègies de consum responsable.

La carpa comptarà amb huit persones mediadores en salut i disposarà de sis zones en les quals s’informarà sobre aspectes clau de l’afectació de l’alcohol i altres drogues en l’organisme i conducta. A més s’habilitarà una zona de descans amb cadires, repartiment d’aigua i atenció a la gent jove que ho necessite.

Els i les participants en els jocs proposats rebran una motxilla i polsera. Durant el desenvolupament de l’activitats, la coordinació de la campanya s’acostaran als zones de màxima concentració de població adolescent i juvenil per a informar sobre la iniciativa, valorar possibles riscos relacionats amb els espais d’oci i consum, i promoure la seua participació en les activitats proposades.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*