Ximo Puig anuncia l’aprovació d’un decret llei de mesures urgents per a agilitar la posada en marxa de plantes d’energies renovables

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts que el proper Ple de el Consell aprovarà un decret llei de mesures urgents per a l’impuls de l’aprofitament de les energies renovables a la Comunitat Valenciana mitjançant l’establiment de noves instal·lacions de producció d’energia elèctrica de tecnologia fotovoltaica i eòlica com a resposta a l’emergència climàtica.

Aquest decret, que simplificarà els procediments administratius i eliminarà traves burocràtiques per desenvolupar instal·lacions d’energies renovables, ha estat elaborat conjuntament per les conselleries d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball; Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

Segons el president, el text legal, que garantirà la seguretat jurídica, ambiental i territorial, s’aprovarà “per agilitzar a l’màxim tots els tràmits per a la instal·lació d’energies renovables a la Comunitat Valenciana”. En aquest sentit es preveu que amb la nova normativa es pugui arribar a reduir el temps de tramitació en un any, el que suposarà un avanç per comptar amb una major capacitat energètica renovable a la Comunitat Valenciana, d’acord amb els objectius 2030 de la Unió Europea.

“Intentarem facilitar un escenari de caràcter administratiu que impulsi la instal·lació de parcs eòlics i parc fotovoltaics en tota la Comunitat”, ha explicat Puig.

El cap de Consell, que ha realitzat aquestes declaracions després de la seva visita a el parc eòlic de Cofrents, ha assegurat que la Comunitat Valenciana tindrà capacitat d’autoabastir d’energia “només amb energies renovables” en aquesta dècada.

En l’actualitat, a més d’importants projectes de fotovoltaica en tramitació, hi ha 36 parcs eòlics en funcionament amb una capacitat de generació 1.263 MW i hi sol·licitats altres 32, que afegirien altres 1.400 MW. D’aquests últims, 22 (785 MW) es troben en un estat de gestió avançat.

Parc eòlic de Cofrents

En la seva visita a el parc de Cofrents el president de la Generalitat ha destacat la importància de la inversió realitzada per la companyia en un sector especialment important per al desenvolupament futur de la Comunitat Valenciana com és el de les energies renovables.

El parc eòlic de Cofrents, és el primer que es posa en marxa a la Comunitat des del 2012 i ha suposat una inversió de 53 milions d’euros per part de Elecnor, l’empresa adjudicatària de el projecte emmarcat en el Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana.

Així, en el nou parc s’han instal·lat 13 aerogeneradors de 3,83 megawatts (MW), que sumen una potència total de 50 MW i que generaran una producció anual de 155.000 MWh d’energia elèctrica, equivalent a el consum elèctric de 43.000 famílies.

La instal·lació d’aquest parc, la construcció ha generat uns 300 llocs de treball directes i més 600 d’indirectes i que evitarà l’emissió de 66.000 tones de CO2 a l’atmosfera, permetrà a la Comunitat Valenciana ingressar anualment uns 400.000 euros procedents d’impostos i contribucions a Fons de Compensació d’el Pla Eòlic.

Responsabilitat per a una causa comuna

En les seves declaracions als mitjans de comunicació, el cap de l’Executiu valencià ha insistit en la importància de “la coresponsabilitat” davant la pandèmia de coronavirus doncs, segons ell, “no hi ha altra sortida”. “Cadascú hem de ser responsables d’allò que fem i de com contribuïm a aturar la pandèmia”.

Així, el president ha recordat la importància de seguir mesures com l’ús obligatori de la mascareta, el manteniment de la distància social i interpersonal, la ventilació d’espais i la neteja i desinfecció.

“Qualsevol imprudència en l’àmbit més proper i de confiança, ha continuat pot acabar generant greus problemes a altres persones del nostre entorn i famílies”. “Hem de ser més bel·ligerants que mai contra la indisciplina i, sobretot, entendre que aquesta és una causa comuna”, ha conclòs.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*