Ximo Puig destaca l ‘ “impuls extraordinari” del Consell per remodelar o construir el 50% dels centres educatius mitjançant un inversió de mil milions

El responsable del Consell, que ha visitado el colegio 103 de València, destaca que este centro simboliza el compromiso del Consell con este objetivo.
El responsable del Consell, que ha visitado el colegio 103 de València, destaca que este centro simboliza el compromiso del Consell con este objetivo.

Post també disponible en: Castellano

El responsable del Consell, que ha visitado el colegio 103 de València, destaca que este centro simboliza el compromiso del Consell con este objetivo.
El responsable del Consell, que ha visitat el col·legi 103 de València, destaca que aquest centre simbolitza el compromís del Consell amb aquest objectiu.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l ‘ “impuls extraordinari” del Consell a les infraestructures educatives per a la remodelació o nova construcció d’al voltant del 50% dels centres docents de la Comunitat Valenciana durant l’actual legislatura, amb una inversió projectada de 1.000 milions d’euros a través del Pla Edificant.

El responsable del Consell ha realitzat estes declaracions durant la visita que ha realitzat, coincidint amb l’inici del curs escolar, a l’CEIP 103 de València, un centre que, com ha recordat, el Govern valencià es va comprometre a acabar a temps per a aquest curs i que simbolitza l’esforç que realitza la Generalitat per a la millora de les instal·lacions docents.

El president ha subratllat a més que l’aposta del Consell per a la remodelació de gairebé el 50% del conjunt de les infraestructures educatives de la Comunitat significarà “un reinici global”, que es realitza a més en col·laboració amb els ajuntaments, que s’han involucrat per accelerar els tràmits.

Per això, ha reivindicat des de les noves instal·lacions del nou col·legi la necessitat d’espais, instal·lacions i recursos adequats que suposin “un entorn favorable per impartir una educació de qualitat”.

El titular del Consell ha destacat la importància de seguir invertint eficientment en educació, ja que, ha assenyalat, “l’educació és el que fa avançar a una societat” i és vital per a “superar la desigualtat i la fractura” en el si de la mateixa.

Així mateix, des de les instal·lacions, que tenen capacitat per a 675 alumnes i alumnes i un menjador per a 500 persones, el president ha ressaltat que “més important que qualsevol infraestructura és el capital humà que representa el conjunt del professorat valencià”.

Referent a això, ha ressaltat la incorporació de 1.500 nous professors i professores, un increment de la plantilla de personal docent que, tal com ha recordat, puja a 7.800 si es té en compte l’inici de la legislatura passada.

A l’acte també hi han assistit la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, el vicepresident segon del Consell i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

Set centres educatius nous

Per la seva banda, el Vicent Marzà ha explicat que en aquest curs escolar hi ha 7 centres educatius nous, gràcies als quals 2.019 nens i nenes “deixaran d’estar en barracons” per començar el curs en “infraestructures dignes”.

A més, ha assenyalat que la ràtio ha baixat en fins a 5 estudiants per aula des de l’inici de l’anterior legislatura, i ha destacat l’esforç realitzat també amb les beques de menjador, de les que gaudiran desenes de milers d’alumnes i alumnes durant aquest curs, així com els 15.000 nens i nenes inscrits en aules de 2 anys gratuïtes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*