Ximo Puig destaca les bones perspectives de la campanya citrícola i la fortalesa mantinguda pel sector durant la pandèmia

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat les bones perspectives de la campanya citrícola, amb unes previsions d’increment de la producció del 13,5 % i de manteniment dels preus, una situació que ha considerat positiva per a consolidar la fortalesa que ha mantingut el sector hortofructícola durant la pandèmia.

Puig, que ha recalcat que el sector citrícola “és fonamental en la nostra economia i representa al voltant del 70 % de les nostres exportacions de fruites i verdures”, ha assistit a Llíria al primer tall de la taronja valenciana, acte en què ha estat acompanyat de la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà.

El cap del Consell ha assenyalat que el sector agroalimentari “és fonamental per a l’economia valenciana en tot el que significa el ventall d’exportacions” i, en aquest sentit ?ha continuat el president?, “les exportacions només de mandarines sumen més de 1.000 milions a l’any”. L’exportació de cítrics valencians suposa en termes econòmics un total de 2.154 milions. S’ha referit així al pes de la citricultura, que representa el 41,4 % de la producció agrícola de la Comunitat Valenciana i ocupa una superfície de 159.248 hectàrees, la qual cosa equival al 53,7 % del total de la superfície citrícola espanyola. De fet, els cítrics valencians representen el 48,3 % del valor dels cítrics de tot Espanya i el 29 % del valor dels cítrics de tota la Unió Europea. El cap del Consell ha lloat la fortalesa d’aquest sector durant la pandèmia i ha explicat que ara “s’ha de consolidar que tinguem una campanya que faça reviure el sector i els agricultors, que han passat uns temps molt complicats i campanyes molt difícils”.

Ha al·ludit, en aquest sentit, a les previsions de collita per a la campanya que arranca ara, que ha fet el Ministeri d’Agricultura, segons les quals la producció total assoliria 3,5 milions de tones, la qual cosa suposa un increment del 13,5 % en relació a la temporada anterior. Un augment que vindria acompanyat d’un manteniment dels preus, a causa de l’impuls del mercat interior i l’alça de la demanda europea.

Pel que fa a la reforma de la política agrícola comuna (PAC) que s’està ultimant en el si de la Unió Europea, el màxim responsable del Consell ha subratllat que espera que s’arribe a un acord perquè l’agricultura mediterrània tinga el mateix nivell d’ajudes que altres agricultures, de manera que “es puga dur a terme aquesta legítima aspiració”.

Excel·lència dels cítrics Per la seua banda, la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha reivindicat l’excel·lència dels cítrics de la Comunitat Valenciana i ha destacat la iniciativa de mostrar el primer tall de la taronja per a donar visibilitat a aquest producte de referència. Mollà ha fet referència a les anàlisis que ha difós aquest dilluns la Conselleria sobre plaguicides detectats en taronges, mandarines i llimes importades de tercers països i ha reclamat a les autoritats europees “reciprocitat comercial per a acabar amb la competència deslleial que imposa exigències distintes en funció del país d’origen de la producció agrària”.

La consellera ha fet una crida a consumir productes de proximitat, que es tradueix en un benefici en termes econòmics, mediambientals i de sostenibilitat, a més de ser garantia de la màxima qualitat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*