Ximo Puig fa una crida a la prudència, la responsabilitat i el compliment de les restriccions per a “salvar vides” i destaca que “no hi ha nit de cap d’any ni tard de cap d’any”

Recuerda que el incumplimiento de las normas conlleva multas de hasta 60.000 euros, y acumulativas de hasta 600.000 euros, "pudiéndose incurrir en responsabilidades de carácter penal"

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha realitzat una crida a la prudència, a la responsabilitat i a la solidaritat amb els altres, i ha destacat que és el moment de la “exigencia màxima del compliment de les restriccions adoptades”, perquè està en joc la vida, la salut dels ciutadans i la recuperació econòmica i social el pròxim any”.

Així s’ha manifestat el president, després de mantindre una reunió de coordinació de seguretat amb el Subdelegat del Govern a València, Rafael Rubio; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Brau; representants de les Forces i Cossos de Seguretat, així com el president de la FVMP, Rubén Alfaro, i els regidors de Seguretat d’Alacant, Castelló i Elx.

El cap del Consell ha reiterat que “estem davant de en unes circumstàncies excepcionals” i ha recordat que les xifres d’afectats per la pandèmia “son molt dures”, per la qual cosa “el comportament ha de ser absolutament responsable, ja que qualsevol imprudència és letal per a tots”.

Així ha insistit en el fet que enguany “no hi ha nit de cap d’any ni tard de cap d’any”, i que només es pot celebrar el fi d’any en els termes permesos per la normativa, és a dir “en un àmbit absolutament reduït i complint els aforaments establits”.

El president ha destacat que des d’esta vesprada i durant tota la jornada de matí es va a produir el “màxim desplegament” de tots les Forces i Cossos de Seguretat, és a dir Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia autonòmica i local, que “incrementaran els seus operatius per a controlar que, aquelles festes que s’han anunciat, no incomplisquen cap de les mesures sanitàries per a previndre la COVID-19”.

Coordinació policial

Així mateix Ximo Puig ha assegurat que es va a impulsar durant el període festiu “una coordinació màxima dels cossos policials per al control i la inspecció de la “tard de cap d’any”, atés que “estan prohibides les festes de Nit de cap d’any i, per tant, també les festes que es pretenguen celebrar durant tota la jornada de fi d’any “.

El cap del Consell ha recordat que només pot haver-hi activitat en bars, restaurants i establiments hostalers complint estrictament amb les mesures vigents.

Durant la seua intervenció, també ha destacat que els municipis s’han compromés a actuar en el seu àmbit de competències amb caràcter preventiu, advertint a tots els locals i advertint-los, que en el cas d’incomplir la normativa, les mesures cautelars poden portar al tancament dels locals.

Puig ha insistit en el fet que “hi haurà actuacions contundents en aquelles festes que se celebren al marge d’estes normes, tenint en compte que l’incompliment de les mesures de prevenció poden generar brots expansius i incrementar el nombre de contagis”.

Així mateix, ha recordat que l’incompliment de les normes comporta actuacions en l’àmbit administratiu amb multes de fins a 60.000 euros i acumulatives de fins a 600.000 euros, “podent-se incórrer en responsabilitats de caràcter penal, atés que està en joc la salut pública i la vida dels valencians i valencianes”.

En el transcurso del acto, el president ha agradecido el trabajo intenso de las fuerzas y cuerpos de seguridad en la lucha contra la pandemia, “haciendo cumplir las restricciones impuestas para salvar vidas”, y especialmente el “esfuerzo suplementario” que harán en los días 30 y 31 de diciembre.

Restriccions vigents

El president de la Generalitat ha recordat les restriccions actualment vigents, i que ha reiterat ” han de ser estrictament complides “. Així, hi ha assenyalat que la Comunitat Valenciana ” va ser la primera a prendre mesures restrictives per al període nadalenc i la que va imposar les majors restriccions en tots els àmbits en les comunitats autònomes “.

En concret, estes mesures consistixen en el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, excepte determinades excepcions previstes en la normativa, com la tornada al domicili, o desplaçament per motius laborals o atenció de persona dependent. Este tancament perimetral es mantindrà fins al 15 de gener, i ” no està permesa l’entrada ni l’eixida de la Comunitat, ni per a trobades familiars o d’acostats “, ha reiterat.

De la mateixa manera, cal destacar que la restricció de la mobilitat nocturna es manté entre les 23 i les 6 hores en tot el territori de la Comunitat Valenciana. Excepte per a la nit del 31 de desembre, que donarà començament a les 24 hores, únicament per a permetre la tornada al domicili. En este sentit, Puih hi ha assenyalat que ” en cap cas s’utilitzarà esta ampliació horària per a desplaçar-se a diferents trobades socials “.

Respecte de la permanència de grups de persones en espais d’ús públic, tant tancats com a l’aire lliure, queda condicionada que no se supere el nombre màxim de 6 persones, llevat que es tracte de convivients. A més, en espais d’ús privat també es manté la limitació de 6 persones, llevat que es tracte de convivients.

Cal destacar que esta limitació regix igualment per a totes les trobades que se celebren amb motiu de les festes nadalenques sense excepció, i s’establix la recomanació de no superar els dos nuclis familiars.

Prohibició de les fiestes de cap d’any

Cal recordar que les festes de Nit de cap d’any estan prohibides. En els establiments de restauració i hostaleria, només està permés el consum en taula, i la distància entre les taules serà de 2 metres (1,5 metres en terrasses) . Quant a l’aforament en l’interior de local es limita al 30 % i en les terrasses, al 50 %, sent l’ús de màscara necessari quan no s’estiga consumint.

L’horari de tancament d’estos establiments serà a les 00.00 hores, sense que puguen acceptar comandes a partir de les 23.00 hores. I no està permés fumar en les cafeteries, ni en les terrasses de bars, quan no es puga respectar la distància mínima de 2 metres.

Quant als establiments i locals comercials detallistes i d’activitats de servicis professionals mantindran el 50 % de l’aforament total, i en el cas d’establiments que impliquen contacte físic pròxim s’exigix sistema de cita prèvia.

En els locals comercials i de prestació de servicis, inclosos els ubicats en els centres comercials, no està permés l’ús de zones comunes i recreatives de parcs comercials, excepte per al trànsit entre establiments comercials.

Quant als jardins i zones d’escampament a l’aire lliure romandran oberts només des de les 7:00 a les 23.00 hores.

Respecte dels hotels, albergs turístics, cases rurals i altres allotjaments semblants, l’obertura de zones comunes pot ser de fins al 30 % de l’aforament. I en el cas dels cines, cines d’estiu, autocines, teatres, amfiteatres, auditoris, sales multifuncionals, sales d’arts escèniques i circs l’aforament màxim és del 50 %, amb públic assentat, i no es permet la consumició. En cas de ser a l’aire lliure, el públic estarà assentat i tampoc es pot superar el 50 % de l’aforament autoritzat.

D’altra banda, cal recordar que està prohibit fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima de 2 metres. I només es pot realitzar activitats físiques en instal·lacions obertes o tancades, sense contacte físic, mantenint la distància de seguretat i amb un aforament màxim del 30%. L’activitat física pot realitzar-se en grup, amb un màxim de 30 persones, i sense superar el 30 % de l’aforament de l’espai delimitat per a l’activitat grupal.

Events esportius

La celebració dels esdeveniments esportius, entrenaments o competicions esportives no professionals que se celebren en instal·lacions esportives pot desenrotllar-se amb un aforament de públic màxim del 30 %, i amb un límit de 150 persones assistents.

Respecte de les cerimònies no religioses estan limitades a un terç del seu aforament, amb un màxim de 25 persones en espais a l’aire lliure o de 15 persones en espais tancats. En vetles i soterrars, l’aforament és del 30 % amb un límit màxim de 25 persones en espais a l’aire lliure o de 15 persones en espais tancats.

Els parcs infantils recreatius a l’aire lliure, castells unflables, tobogans i altres jocs infantils mantenen la limitació de l’aforament al 50 % i la distància de seguretat de 1,5 metres.

Quant a les mesures sobre esdeveniments o activitats amb concentració de persones, els que es desenrotllen tant a l’aire lliure com en espai tancat en cap cas puguen superar les 150 persones, incloent participants i organitzadors, ni superar l’aforament del 50 %

En el cas dels mercats ambulants que desenrotllen la seua activitat en la via pública a l’aire lliure, es podran instal·lar fins a un màxim del 50 % dels llocs habitualment autoritzats.

La celebració de congressos, conferències o fires comercials que s’organitzen de manera presencial es duran a terme sense superar en cap cas el 50% de l’aforament de les instalaciones.; i només podran desenrotllar-se concerts i festivals en locals que formen part del Catàleg de la Música valenciana 2020/21 en la seua Secció de Sales de programació regular, que no podran superar un terç del seu aforament.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*