Xiva commemora el 180 aniversari de la creació de la Guàrdia Civil amb variats actes aquest divendres i dissabte

Post també disponible en: Castellano

Xiva commemora el 180 aniversari de la creació del cos de la Guàrdia Civil al nostre país, celebració que coincideix amb el 179 aniversari de la presència del cos en el municipi en trobar-se ací situat el primer centre de reclutament i la caserna fundacional l’any 1845, amb diversos actes previstos per als pròxims dies 26 i 27 d’abril.

Els actes commemoratius, començaran durant el matí del divendres, moment en el qual serà inaugurada una exposició de material, vehicles i equipament juntament amb demostracions de diverses activitats realitzades per la Guàrdia Civil. Aquesta activitat, dirigida als més xicotets, tindrà lloc en les instal·lacions del col·legi Dr. Corachán de Xiva, estant previst que durant el matí, més de 500 escolars, puguen conéixer, de primera mà, alguns dels aspectes més representatius del treball realitzat per la Guàrdia Civil

Els actes continuaran, durant la vesprada del divendres 26 d’abril amb la celebració d’un concert a les 19,30 hores en el Teatre Astoria oferit per la Unitat de Música de la Guàrdia Civil que desplaçarà els seus membres des de Madrid fins al teatre Astoria de la localitat. Aquesta activitat comptarà amb la participació de l’Artística de Xiva que compartirà escenari amb la Unitat de Música del cos.  

Per part seua, el dissabte dia 27, els actes centrals de l’aniversari es realitzaran en la plaça de l’Ajuntament de Xiva, lloc en el qual després de ser descoberta una placa commemorativa de l’esdeveniment, una companyia de la Guàrdia Civil realitzaran una parada militar i posterior homenatge als caiguts. Aquesta activitat s’iniciarà a les 11,30 hores del citat dissabte estant prevista la presència a Xiva de nombroses autoritats civils i militars de la Comunitat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*