Yolanda Gil gana el III Concurs Mundial de Tomaca Valenciana de Vilamarxant

Yolanda Gil, ganadora del primer premio del Concurso.
Yolanda Gil, ganadora del primer premio del Concurso.

Post també disponible en: Castellano

Yolanda Gil, ganadora del primer premio del Concurso.
Yolanda Gil, ganadora del primer premio del Concurso.

És la primera vegada que una dona s’imposa en este certamen. Esta veïna de Vilamarxant va rebre la màxima valoració d’un jurat que, també per primera vegada, va ser paritari.

La veïna de Vilamarxant Yolanda Gil ha guanyat el III Concurs Mundial de Tomaca Valenciana de Vilamarxant. Les tomaques que va presentar a concurs van ser els millor valorats per un jurat format per quatre agricultors i agricultores professionals.

En segon lloc va quedar el també veí de Vilamarxant Salvador Durà, que és la tercera vegada que queda en segona posició; mentres que la tercera plaça va ser per a Jesús García, també veí de Vilamarxant. La guanyadora va rebre una placa acreditativa; i el segon i tercer classificat van rebre un lot de productes de l’horta valenciana de la Cooperativa Sant Vicent Ferrer.

Este concurs, organitzat per l’Associació de Comerciants i Professionals de Vilamarxant, amb la col·laboració de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Vilamarxant, la Junta Local contra el Càncer i la Cooperativa Sant Vicent Ferrer, va congregar un gran nombre de públic en l’avinguda 2 de Maig.

A més, el programa À Punt Directe, d’À Punt, es va traslladar al nostre municipi per a fer una retransmissió d’alguns dels moments d’este esdeveniment que, any rere any, es consolida com una cita destacada de l’agricultura i del comerç local i valencià.

En total, van concursar 8 participants que van presentar els seus millors productes. Van ser les següents persones amb les puntuacions següents:

– Yolanda Gil, de Vilamarxant (92 punts)

– Salvador Durá, de Vilamarxant (89 punts)

– Jesús García, de Vilamarxant (80 punts)

– Tomás Rodero, de Vilamarxant (77 punts)

– Marta Piera, de La Pobla Llarga (60 punts).

– Gonzalo Peiró, de La Pobla Llarga (59 punts).

– Rafa Caurín, de Vilamarxant (58 punts)

– Paco Peiró, de La Pobla Llarga (56 puntos), ganador del concurso en 2016.

El jurat va estar format per dos agricultores, Mª Amparo Montesinos i Fina (de la Cooperativa Sant Vicent Ferrer) , i per dos agricultors, Jesús Luján i Félix Martínez. Els quatre van provar les tomaques amb la mateixa sal i oli, per a tindre un tast objectiva i igualitària de tots ells. El presentador i animador de l’acte va ser Antonio Ciberio, com en les anteriors edicions.

Després de conéixer el veredicte del jurat, el públic es va traslladar a la Replaça, on va tindre lloc un sopar en el que les persones assistents van provar les tomaques presentats amb pernil, formatge, vi i cervesa. La vetlada va estar amenitzada per l’Associació de Cantants i Músics de Vilamarxant que interpretaran cantells africans i de gospel, sota la direcció de la cantant Leya. En total, es van vendre més de 300 tiquets, a tres euros, la recaptació dels quals anirà destinada a la Junta Local contra el Càncer que van ser els encarregats de preparar este sopar valencià, musical i solidària.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*