Tots els col·legis de primària de la comarca ja tenen l’agenda escolar de Terra Boval

Post també disponible en: Castellano

2.300 escolars de la nostra comarca han rebut les agendes escolars de Terra Boval perquè tinguen l’oportunitat de conéixer els 9 municipis del nostre territori de manera lúdica, a través de la seua història, la seua geografia, la seua naturalesa, les seues tradicions, les seues festes i la font de riquesa de la viticultura.

Tots els xiquets i xiquetes de 7 a 12 anys de la comarca Utiel-Requena que cursen educació primària tenen ja l’agenda escolar de Terra Boval. Es tracta d’una iniciativa promoguda des de la Mancomunitat Interior Terra del Vi (MITV) en el marc del Pla de Dinamització i Governança Turística (PDGT) de la comarca, sota la marca de turisme Terra Boval.

Gràcies a aquesta agenda temàtica, els escolars dels 9 municipis de la nostra comarca (Camporrobles, Chera, Caudete de las Fuentes, Fuenterrobles, Requena, Sinarcas, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel) aniran coneixent al llarg de tot el curs la varietat dels recursos naturals i culturals de Terra Boval per a apreciar-los, valorar-los i conservar-los com a font de benestar i riquesa sostenible.

Una agenda escolar lúdica i didàctica

A més de comptar amb tots els recursos propis d’una agenda escolar, els alumnes i alumnes trobaran jocs, dibuixos i infografies amb els quals coneixeran el paisatge o la història de la comarca, a més de les espècies animals i vegetals de la seua biodiversitat. Les nostres tradicions i festes, el diccionari de les nostres paraules, els jaciments arqueològics… I de manera especial la viticultura i vinicultura, amb la importància de la nostra pionera Denominació d’Origen Utiel-Requena i el nostre raïm autòcton, la Boval. 

Terra Boval és la marca de destinació turística de la comarca, creada en el marc del PDGT de la MITV en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, València Turisme, municipis i diversos agents comarcals. El seu objectiu és el de sensibilitzar a la població perquè perceben les oportunitats que els ofereix el seu territori per al seu desenvolupament personal i professional. La Territorialitat i l’arrelament com a motors per al desenvolupament social i econòmic són les línies d’acció del Projecte Experimental ADAPT@+T 21 dins de l’Acord Territorial per a l’Ocupació i desenvolupament local de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi i AVALEM Territori, de LABORA.

Si alguna cosa no es coneix no es valora; i si no es valora, no existeix compromís en la seua protecció i desenvolupament sostenible.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*