
Post també disponible en:
Castellano
En el que va d’any, el nombre total de parts vaginals ascendeix a 577 i només el 20% naixen per cesàries
A més, les mares que han triat la Casa de Parts de l’Hospital de Manises per a donar a llum de manera natural han augmentat en un 33% respecte a 2020
El grup de suport a la lactància materna Alleta continua amb l’assessorament a les noves mamàs ingressades a l’Hospital de Manises a través dels mitjans en línia
L’Hospital de Manises ha portat al món en el que portem de 2021 a un total de 726 xiquets, dels quals més de 577 han nascut de manera natural, la qual cosa representa un 80%, i només un 20% per cesària. En un any marcat per la pandèmia de la Covid-19, el nombre de parts atesos en el centre hospitalari es manté en nivells similars respecte al mateix període de 2020. “Ens alegra saber que, després d’uns mesos tan marcats per la pandèmia, els parts en el nostre centre s’hagen mantingut respecte als mateixos mesos de l’any anterior”, compte el Dr. Fernando Gil Raga, cap del servei d’Obstetrícia i Ginecologia del centre sanitari.
A més, durant aquests mesos, han sigut moltes les dones que han passat el seu embaràs en una situació excepcional i que els ha sigut impossibilitant la participació en sessions de formació i tallers grupals de preparació al part. Davant aquesta necessitat, l’Àrea de Maternitat de l’Hospital de Manises va traslladar al mitjà en línia les habituals cites mensuals grupals amb professionals del centre sanitari per a resoldre els dubtes de les futures mamàs en temes relacionats amb la preparació al part, el postpart i la lactància, entre altres.
“Davant la impossibilitat d’aquestes mamàs de dur a terme aquests cursos, hem volgut mostrar-nos a través d’aquestes sessions digitals el més a prop possible d’elles perquè no albergaren un sentiment de soledat i pogueren passar la seua etapa d’embaràs de la millor forma possible”, conclou el Dr. Gil Raga.
Casa de Parts a l’Hospital de Manises
En aquesta mateixa línia, l’Hospital compta amb la possibilitat de donar a llum a la Casa de Parts, “un espai integrat en el Servei d’Obstetrícia i Ginecologia dedicat a l’atenció del part natural la raó del qual de ser és humanitzar el procés de donar a llum. Aquest espai segueix el model dels ‘birth center’ anglesos en el qual cada habitació emula l’habitació d’una casa, recreant un ambient càlid, amb llums modulables, decoració confortable en fustes i flors i amb equipament mèdic camuflat entre el mobiliari”, explica l’especialista. A més, en aquesta àrea les dones tenen llibertat de moviments gràcies a la instal·lació de diferents eines com les cadires de part o llaçades. Durant el primer semestre de 2021, ha crescut en un 33% el nombre de mares que han triat aquest mètode de donar a llum.
Segons expliquen els especialistes de Manises, donar a llum en un entorn confortable i ‘humanitzar el procés’ té nombrosos beneficis per a la mamà i el bebé ja que potencia els parts vaginals espontanis, reduint així la probabilitat d’intervenció mèdica durant el part amb les complicacions que implica. L’experiència de les mares sobre el procés també és més positiva en aquest model, així com el seguiment de la lactància materna més enllà del primer mes.
‘Alleta’, un grup de suport a la lactància materna
A més, el grup de suport a la lactància materna Alleta continua amb l’assessorament a les noves mamàs ingressades a l’Hospital de Manises. D’aquesta manera, voluntàries d’aquesta ONG presten el seu suport i els seus coneixements a les primerizas a través de tallers virtuals.
“Aquesta col·laboració suposa un pas avant en la campanya de promoció de la lactància materna posada en marxa per l’Hospital de Manises amb l’objectiu de divulgar i reforçar els beneficis que aporta en els nounats”, expliquen els especialistes.
Be the first to comment