L’Hospital de Manises crea una unitat farmacològica específica per a pacients oncològics

Post també disponible en: Castellano

El centre sanitari ha integrat aquesta nova unitat dins de l’Hospital de Dia per a millorar l’accessibilitat i contribuir al fet que aquests pacients conjuminen en un mateix dia la seua visita mèdica i la dispensació de la seua medicació

A més, aquest nou servei compta amb una professional de farmàcia especialitzada en oncologia, qualificació internacional i integrada en l’equip multidisciplinari, afavorint una atenció més global al pacient

Dr. Raúl Prats: “Aquest canvi reporta una assistència sanitària de major qualitat i més accessible per a pacients oncològics

A més, durant 2021 l’Hospital de Manises ha dispensat 15.000 medicaments i va atendre 3.300 pacients crònics

Davant l’increment de patologies cròniques en els últims anys, en 2021 l’Hospital de Manises va posar en marxa la Unitat Funcional de Pacients Externs (UFPE) per a poder dispensar la medicació necessària a aquests pacients crònics. Aquest nou servei, que compleix ara un any, es va crear a partir d’una regulació posada en marxa per la Conselleria de Sanitat i amb l’objectiu de millorar l’atenció a aquests pacients no hospitalitzats. De fet, durant 2021 l’Hospital de Manises ha dispensat 15.000 medicaments i es va atendre 3.300 pacients crònics.

Ara, amb l’arribada del nou any, el Departament de Salut de Manises fa un pas al capdavant en aquest nou servei creant una Unitat Funcional de Pacients Externs específica per a pacients de càncer. El centre sanitari ha integrat aquesta nova unitat dins de l’Hospital de Dia per a millorar l’accessibilitat i afavorir que aquests pacients conjuminen en un mateix dia la seua visita mèdica i la dispensació de la medicació necessària.

Segons explica el Dr. Raúl Prats, cap de Servei de Farmàcia del centre sanitari, “durant aquest últim any els pacients de càncer no hospitalitzats havien d’acudir a la consulta de l’oncòleg a rebre la seua sessió de tractament a l’Hospital de Dia i, a continuació, acudir a la UFPE situada en una altra part dins de l’Hospital. Aquest anar i vindre d’un lloc a un altre a rebre i recollir medicació es traduïa en esperes innecessàries per part del pacient que, a més, era atés per una altra farmacèutica diferent de la qual li tractava a l’Hospital de Dia”.

A més, tenint en compte que els pacients oncològics compten amb necessitats assistencials molt específiques a la seua patologia concreta i on la medicina personalitzada és especialment rellevant, el nou servei compta amb una professional de farmàcia especialitzada en oncologia que s’integra en l’equip multidisciplinari que contribueix a una atenció més integral al pacient.

En definitiva, com assenyala el professional farmacèutic, “aquest canvi reporta una millora en l’experiència sanitària dels pacients fent l’assistència sanitària més còmoda i accessible, professionals altament qualificats i oferint tractaments de major qualitat que, en definitiva, ajuden a tindre una millor qualitat de vida als pacients”.

Els pacients, protagonistes de les seues altes

I és que, entre els canvis que l’Hospital de Dia ha posat en marxa per a millorar l’experiència sanitària dels seus pacients oncològics, el mes de gener passat es va instal·lar una campana amb l’objectiu que sone amb cada alta d’aquests pacients. La xicoteta campana ha sigut instal·lada en aquest centre sanitari en col·laboració amb la Fundació Músics per la Salut i celebra cadascuna de les altes dels pacients hospitalitzats. Aquesta acció s’emmarca en el projecte “Campanes per la Salut”, una iniciativa que busca acompanyar a les persones amb càncer durant el seu tractament, especialment a xiquets i dones i traslladar-los així un missatge d’esperança.

En aquests moments tan marcats per la pandèmia, sembrar esperança entre la incertesa és clau tant per als pacients com per a familiars i els professionals que formem part d’aquesta àrea sanitària”, explica el Teresa Catalá, Supervisora de l’Àrea d’Infermeria del centre sanitari.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*