Desmantellen un grup organitzat especialitzat en robatoris amb violència en domicilis que havia actuat a Benaguasil, Alzira i L’Eliana, entre altres localitats

Asimismo, se ha evitado el secuestro de un empresario valenciano que estaba siendo monitorizada con un dispositivo de seguimiento instalado en su vehículo.
Asimismo, se ha evitado el secuestro de un empresario valenciano que estaba siendo monitorizada con un dispositivo de seguimiento instalado en su vehículo.

Post també disponible en: Castellano

Asimismo, se ha evitado el secuestro de un empresario valenciano que estaba siendo monitorizada con un dispositivo de seguimiento instalado en su vehículo.
Així mateix, s’ha evitat el segrest d’un empresari valencià que estava sent monitoritzada amb un dispositiu de seguiment en el vostre vehicle.

La Guàrdia Civil, en el marc de l’Operació Wagen, desenvolupada a la província de València, ha detingut 14 persones pertanyents a una organització criminal especialitzada en el robatori amb violència en domicilis a València i Navarra, per la seva implicació en més de 15 fets de robatoris amb força i violència i per una temptativa de segrest.

S’han pogut aclarir més de 15 fets ocorreguts a Manises, Benaguasil, l’Eliana, Benicàssim, Alzira, Benidorm, València i Navarra.

Amb aquest operatiu s’ha aconseguit evitar el segrest d’una persona que estava sent monitoritzada amb un dispositiu de seguiment en el vostre vehicle.

Els detinguts són de nacionalitats espanyola i romanesa 5 dones i 9 homes, d’edats compreses entre els 20 i els 47 anys d’edat.

Així mateix, s’han realitzat 11 registres (10 a València i 1 a Navarra), on s’ha intervingut armes blanques, dispositius de seguiment, 2 pistoles detonadores, una carabina, 1 taser artesanal, passamuntanyes, un estel Ninja, pedres precioses i joies, mòbils, tablets, ordinadors, passamuntanyes, 7 quilos de marihuana i 12.000 euros en efectiu.

També s’han confiscat, a 4 vehicles i una furgoneta, a més del bloqueig de 28 comptes bancaris i 8 béns immobles.

Se’ls investiga, per la seva implicació amb diferent grau, en delictes de pertinença a organització criminal, robatoris amb força i amb violència, receptació, defraudació de fluid elèctric, tràfic de drogues, apropiació indeguda, i temptativa de segrest.

Serraller professional i dispositiu de seguiment

Aquest grup altament especialitzat comptava amb un manyà professional per minimitzar el temps d’accés als habitatges, a més d’un sistema de seguiment per controlar els moviments dels habitants dels domicilis

Així mateix, obtenien informació prèvia per diferents fonts i seguien de forma minuciosa als seus possibles víctimes per establir les seves rutines i cometre els fets en els horaris més favorables.

Un cop tenien tot a punt, un membre de l’organització especialitzat en serralleria, obria els habitatges i donava accés a altres components per cometre els robatoris i apoderar-se de tots els elements de valor dels domicilis. Mentre això succeïa a l’interior altres integrants establien dispositius de vigilància a l’exterior.

Aquest grup estava planificant el segrest d’un empresari valencià al garatge del seu domicili, que va ser frustrat gràcies a l’explotació de l’operació.

L’operació ha estat desenvolupada de manera conjunta per tres unitats d’investigació de la Comandància de València.

Els detinguts han passat a disposició del Jutjat nº 5 de Llíria (València).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*