Alboraig celebra el 9 d’Octubre amb música tradicional, gegants i capgrossos

Post també disponible en: Castellano

L’acte tindrà lloc el Dia de la Comunitat Valenciana en la Plaça d’Espanya, complint amb totes les mesures de seguretat i distanciament.

L’Ajuntament d’Alboraig realitzarà també un homenatge a la Senyera.

Per segon any consecutiu, Alboraig celebra el 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, amb un acte cívic organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració del SARC de Diputació de València.

En esta ocasió, a causa de les especials mesures de seguretat i distanciament, necessàries per a evitar riscos de contagis, l’acte cívic tindrà lloc a l’aire lliure en la Plaça d’Espanya, a les 18:00 hores. Amb el lema “Un dia de festa, gegants, i cabuts per la Gorgera Els Bessons”, una gorgera de tabals i dolçaines acompanyaran els gegants i capgrossos que animaran l’acte, que oferirà algunes sorpreses als assistents.

L’Ajuntament ha invitat a totes les associacions locals a assistir a l’esdeveniment, com a reconeixement al gran valor que aporten al municipi gràcies a les seues activitats, el seu dinamisme i la seua col·laboració.

Encara que les mesures indicades per als actes públics impedixen repetir la concentració de persones com en la processó cívica de l’any passat, l’alcaldessa d’Alborache Paqui Collado destaca que l’Ajuntament no ha volgut deixar passar este dia tan important “precisamente enguany, en el que estem passant per tantes dificultats. Volem celebrar que, com a Comunitat, el gran esforç que estem realitzant a tots els nivells dóna els seus fruits a poc a poc, segons indiquen les xifres d’evolució de la pandèmia. Encara que no podem abaixar la guàrdia sí que volem reconéixer l’esforç de veïns i veïnes d’una forma festiva”.

El Regidor de Cultura, Vicente Darder, recorda la importància de “reivindicar els costums i tradicions que compartim en la Comunitat, i de celebrar el nostre valor com a territori compost per múltiples identidades”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*