Alboraig presenta l’I Cicle de Música Tradicional i d’Arrel “Cantos, Rutes i Viandas”

Post també disponible en: Castellano

Els dissabtes 19 de setembre i 3 i 10 d’octubre Alborache s’omplirà de la música tradicional amb una proposta que espera ser un referent en la Comunitat Valenciana.

L’assistència és gratuïta i l’Ajuntament controlarà l’aforament i el compliment de les mesures de seguretat i distanciament.

Alborache presenta la programació de la I Cicle de música tradicional i d’arrel, una trobada que espera convertir-se en referent en el desenvolupament de “Cants, Rutes i Vianda”, recuperant una mostra de diferents tipus de folklore aplicats a l’anomenada música culta o clàssica.

Aquest primer Cicle de música tradicional i d’arrel d’Alborache té com a objectiu ensenyar i difondre conceptes musicals i històrics, estimulant la curiositat per descobrir la música tradicional del municipi i de la Comunitat Valenciana.

Amb una perspectiva didàctica, la selecció del repertori dels artistes gira entorn de la idea de com els pobles i les seues comunitats es nodreixen del folklore i la música més tradicional per crear un nou llenguatge i reclamar la seua identitat i tradicions.

Amb aquest cicle, Alborache fusiona les seues arrels àrabs i romanes, recupera la multiculturalitat de la música tradicional, i ofereix diversos concerts a la plaça d’Espanya de la localitat i en un entorn natural únic: l’àrea recreativa de la Ruta dels Molins.

PROGRAMACIÓ I CICLE DE MÚSICA TRADICIONAL I D’ARREL “CANTS, RUTES I Viandes”

Dissabte, 19 de setembre, a les 19:00 hores
A la plaça d’Espanya (Alborache)
Vanesa Muela

Llicenciada en Història per la Universitat de Valladolid i especialista en Estudis sobre la Tradició, Vanesa Muela és una de les veus actuals més representatives en la recuperació de la música i instruments tradicionals.

Dissabte, 3 d’octubre, a les 19:00 hores
A l’àrea de lleure de la Ruta dels Molins (Alborache)
Andrés Belmonte

Andrés Belmonte va estudiar clàssic i jazz al Conservatori de València i al Codarts de Rotterdam, respectivament. El seu repertori transmet la interculturalitat de la música àrab i la tradició valenciana.

Dissabte, 10 d’octubre, a les 19:00 hores
A la plaça d’Espanya (Alborache)
Christian Penalba i Jonatan Penalba

Procedents de el món dels grups de danses i de l’cant d’estil, aquests germans valencians destaquen per incorporar elements folck en la música tradicional valenciana.

El Regidor de Cultura, Vicent Darder, destaca la necessitat de “recuperar i donar a conèixer les músiques populars i tradicionals a les persones més joves, ja que formen part de la nostra cultura, fins i tot encara que no siguem plenament conscients. Des de l’Ajuntament d’Alborache estem treballant també per recuperar les músiques i balls tradicionals del nostre poble, i aquest cicle dóna suport a aquesta línia de treball. En aquesta primera edició hem aconseguit a algunes de les veus més representatives de la música tradicional, i el nostre objectiu és consolidar aquesta proposta de cara a properes edicions”.

Aquest I Cicle de música tradicional i d’arrel Cants, Rutes i Viandes està cofinançat per la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Cultura.

L’assistència és gratuïta fins a completar l’aforament. És imprescindible l’ús de mascaretes. L’Ajuntament d’Alborache controlarà l’accés i el compliment de les mesures de distanciament i seguretat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*