Riba-roja crea l’Agència Municipal per a l’accés a l’Habitatge Social destinat a les persones sense recursos, amb risc de vulnerabilitat o problemes per emancipar

Post també disponible en: Castellano

La proposta alerta de la situació que travessen les famílies sense recursos

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta que permetrà la creació d’una Agència Municipal d’accés a l’habitatge social que està enfocada per pal·liar la situació que travessen les persones amb risc de vulnerabilitat, amb major dificultat per emancipar-se, les persones joves o persones amb diversitat funcional de la localitat.

La proposta del PSPV de Riba-roja de Túria ha comptat amb el suport de Compromís i l’Esquerra, l’abstenció del Partit Popular i Podem Riba-roja Pot i els vots contraris de Ciutadans i Vox. El text de l’esmentada moció recull que la creació i impuls de l’agència de l’habitatge social s’ha d’efectuar en un termini màxim de sis mesos amb l’objectiu de desenvolupar la seua actuació pròximament.

L’aprovació plenària remarca l’escassa implantació que tenen el lloguer social a Espanya amb un 2% sobre l’habitatge públic, una xifra clarament per sota de l’32% del lloguer als Països Baixos, el 24% a Àustria o el 19% en Dinamarca, tot i que en aquests països hi ha un major nivell de el poder adquisitiu respecte de el cas espanyol.

Aquesta escassa implantació aboca, d’acord amb el text de ple, a una situació d'”emergència habitacional” que fa necessària la creació de l’agència municipal d’accés a l’habitatge social. “L’existència d’un parc d’habitatges és fonamental per aconseguir una major estabilització dels cicles immobiliaris, al servir d’amortidor per a les brusques oscil·lacions dels preus dels habitatges”, ressenya el text.

La creació de l’agència permetrà una millor assignació dels recursos per afavorir l’emancipació dels joves, la mobilitat dels treballadors i la millora de les possibilitats d’accés a l’habitatge per als segments de població amb menor renda econòmica disponible.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria impulsarà polítiques des de la citada agència enfocades a les persones amb risc de vulnerabilitat o amb major dificultat per emancipar per afavorir l’accés a l’habitatge social, millorar el dret d’a un habitatge a través de la posada a disposició de pisos buits per part de propietaris privats i assegurar les garanties per ambdues parts, a més de preus controlats.

El consistori de Riba-roja de Túria s’encarregarà de posar a disposició de les persones que ho necessiten d’una borsa d’habitatges actualment buits i que els seus propietaris no fan servir, de manera que entre les dues parts -propietaris i llogaters- puguen trobar a través d’ aquesta fórmula municipal al·licients suficients que els compensen, sense cap tipus de problema.

L’agència de foment per a l’accés a l’habitatge social actuarà com a mediadora i garant dels drets i béns d’ambdues parts, amb el propòsit de facilitar l’accés de manera temporal i de centralitzar totes les polítiques d’ajudes i subvencions en matèria d’habitatge, així com l’assessorament de les mateixes quan puguen sorgir situacions externes a l’municipi.

Els arrendataris, propietaris dels pisos, comptaran amb l’avantatge de disposar de garanties de manteniment dels seus habitatges, descomptes en matèria d’impostos locals per aquest bé, localitzar arrendadors amb la renda suficient, garanties de pagament o assessorament jurídic gratuït. Els arrendadors podran disposar de preus controlats, gestió de la fiança i subvencions per al pagament de l’lloguer.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquesta iniciativa “és molt important per a una part dels nostres veïns que tenen molts problemes per accedir a un habitatge i, per això, des de l’ajuntament fem una intermediació perquè entre els propietaris de les mateixes i les persones amb dificultats puguen establir un nexe que facilite el dret a un habitatge “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*