Alborache aprova en ple la modernització i automatització del cicle integral de l’aigua

Post també disponible en: Castellano

Amb l’expedient de licitació comença el procés per a ordenar i regularitzar el proveïment d’aigua potable i clavegueram del municipi.

En el ple s’ha aprovat també l’adhesió al servei mancomunat de recollida i transport de residus sòlids urbans.

L’Ajuntament d’Alborache ha celebrat sessió extraordinària de ple per a tractar dues importants qüestions per al municipi: l’aprovació de l’expedient de licitació del servei públic de proveïment d’aigua potable i clavegueram, i de l’acord d’adhesió al servei mancomunat de recollida i transport dels residus sòlids urbans.

Amb l’aprovació de la licitació del servei públic d’aigua potable i clavegueram el cicle integral de l’aigua d’Alborache entra en una nova fase, més moderna, sostenible i compromesa. Aquest nou projecte ordenarà i regularitzar el proveïment d’aigua potable i el servei de clavegueram. En definitiva, modernitzarà i automatitzar la xarxa a través de mitjans informàtics per a reduir la despesa en aigua i les pèrdues al llarg del recorregut, de manera que el subministrament en època de sequeres estarà garantit.

Aquest expedient de licitació s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i els vots en contra del grup de l’oposició, que no ha realitzat cap proposta de millora ni ha justificat el sentit del seu vot.

El segon punt tractat en aquest ple extraordinari ha sigut l’adhesió al servei mancomunat de recollida i transport de residus sòlids urbans. Aquest tema és especialment sensible per a qualsevol municipi, pel pressupost que suposa per al Consistori, el costosa que resulta la seua gestió i l’impacte que té entre la ciutadania.

Per a l’Ajuntament d’Alborache, l’adhesió a aquest servei mancomunat és un avanç en la millora de la gestió del servei de recollida i transport dels residus, complint estrictament el que marca la normativa.

Aquesta adhesió ha sigut aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció del grup de l’oposició, que no ha plantejat alternatives ni millores i tampoc ha justificat la seua decisió.

L’alcaldessa d’Alborache, Paqui Collado, mostra la seua satisfacció amb aquests dos projectes, que suposen una important optimització dels recursos del municipi i, a més, s’emmarquen en compliment dels objectius de desenvolupament sostenible. “Fa molt temps que estem treballant per a aconseguir la modernització del cicle integral de l’aigua. Estem patint la deixadesa de governs anteriors, que van ignorar els problemes que tenen el subministrament d’aigua i la pròpia xarxa i no es van arriscar a fer cap millora. Ens ha costat una legislatura i mitja i molta faena d’estudi arribar a la solució d’aquests problemes però ja estem en el camí de renovar i millorar la nostra xarxa local. Els qui vinguen darrere ho tindran més fàcil que aquest equip de govern, ja que deixarem recursos i serveis millors que els que ens hem trobat.”

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*