Alboraig se suma a la campanya de sensibilització #EqualWorkEqualRights, per la igualtat de drets en el treball i l’educació

Post també disponible en: Castellano

Fins al 23 de desembre l’Ajuntament d’Alboraig i l’antiga casa dels Mestres són el suport de la intervenció urbana de la campanya #EqualWorkEqualRights, una sèrie de fotografies amb missatges de denúncia contra de la desigualtat laboral. Aquesta iniciativa forma part del projecte Work in Progress de l’artista i comissària feminista Mau Monleón Pradas i ha comptat amb la col·laboració de residents del Col·legi Major Rector Pesset de València, entre altres.

Aquesta exposició i campanya de sensibilització sobre la divisió sexual del treball i l’educació pren el seu títol a manera d’homenatge a l’esmena sufragista Equal Rights Amendement, per a denunciar com afecta la desigualtat de gènere a tot el món, analitzant la violència de gènere estructural present en l’actualitat i buscant crear consciència social.

El regidor d’Educació, Cultura i Igualtat de l’Ajuntament d’Alboraig, Vicente Darder, revindica “el valor de la cultura com una forma d’activisme per a conscienciar a la ciutadania, en un moment crucial per a reflexionar amb profunditat sobre la violència de gènere simbòlica, estructural, física i psicològica cap a les dones.”

Dins del projecte de Work in Progress aquesta campanya de sensibilització se centra en els rols assignats a les dones i els indicadors de desigualtat, relacionats també amb el seu origen. Per exemple, al Marroc es denuncia el sostre de cristall, a Espanya la bretxa salarial i la desigualtat en la legislació, a Colòmbia la violència de gènere política i al Senegal la violència de gènere estructural per rols assignats. Es proposa, per tant, una perspectiva internacional, traduïda als idiomes dels països d’origen dels i les participants.

Què és #EqualWorkEqualRights?

Amb una sèrie fotogràfica de cartells de gran format i a manera de campanya publicitària, les imatges de #EqualWorkEqualRights exposats a Alborache expressen i reivindiquen les necessitats de canvi més apressants entorn de les desigualtats de gènere en el treball i en l’educació de cadascuna de les persones fotografiades.

En el marc del projecte Work in Progress, aquesta campanya té com a objectiu sensibilitzar contra les desigualtats de gènere en el treball i en l’educació, una problemàtica que afecta a tots i totes, per a anar superant les desigualtats derivades de la divisió sexual del treball i l’educació en l’esfera pública i privada. Es dirigeix a tota la ciutadania i proposa una mirada a altres possibles economies, com les societats del benestar nòrdiques, o la pròpia filosofia de l’economia feminista i l’economia del bé comú.

L’alcaldessa d’Alboraige, Paqui Collado, destaca “la importància d’acostar propostes culturals diferents al nostre poble que a més, tenen l’objectiu de sensibilitzar sobre un problema que afecta moltes persones, la desigualtat laboral. Aquesta exposició urbana, que ens arriba després d’haver sigut reconeguda en el seu pas per murs i carrers de València, pot veure’s ara a Alboraig i transmetre el seu missatge.”

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*