Arranca la campanya contra el mosquit tigre a l’Eliana

Post també disponible en: Castellano

Les piscines i basses de la localitat hauran de mantindre’s tractades per a evitar la proliferació de larves. 

La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental ha començat aquesta setmana una campanya d’informació sobre l’obligació de mantindre les piscines o basses particulars per a evitar la proliferació de mosquits tigre. I és que d’acord amb la nova ordenança de neteja i clos de parcel·les i solars de l’Ajuntament, l’aigua d’aquestes piscines haurà de romandre en condicions higièniques durant tot l’any, havent d’efectuar-se necessàriament els tractaments sanitaris adequats per a evitar la proliferació de larves de mosquit.

Quant a les piscines i basses buides és necessari preservar-les completament seques, amb especial atenció a les zones que puguen retindre xicotetes quantitats d’aigua com els desguassos del fons, els skimmers, etc. El fullet informatiu, que arribarà a totes les àrees residencials, recorda que l’incompliment d’aquesta obligació constitueix una infracció greu, que podrà ser sancionada amb una multa de 750 a 1500 euros. 

La Regidoria recorda també que per a eliminar possibles focus de cria, la ciutadania ha de revisar periòdicament els llocs i objectes on poden produir-se xicotetes acumulacions d’aigua com per exemple poals, plats de tests, útils d’animals de companyia, peus de para-sols, piques d’exterior, canals de desguàs, així com clots en el paviment exterior on puga estancar-se aigua. 

Per part seua, el Consistori iniciarà el mes vinent d’abril la seua campanya anual de lluita contra aquesta plaga que reapareix amb el començament del bon temps i es prolonga durant tot l’estiu, amb el tractament d’embornals i fonts municipals. Els larvicides preventius s’apliquen quinzenalment fins a novembre sobre embornals, fonts i basses en zones crítiques dels espais públics. 

Tal com ha explicat la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, la prevenció i informació és el millor mètode contra el mosquit tigre, “per això necessitem la col·laboració de tota la ciutadania per a evitar la seua proliferació en el nostre municipi”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*