Arranca la Setmana de la Salut a Xest

Post també disponible en: Castellano

La sala d’actes del Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA) de Xest va acollir, aquest dilluns, la presentació de la Setmana de la Salut i la primera de les activitats, una ponència titulada Activitat Física com a font de Salut i Benestar en persones majors, a càrrec de Cristina Blasco Lafarga, doctora en Ciències de l’Activitat Física i Esport.

“Hui fem realitat un projecte que des de la regidoria de Sanitat portem molt temps volent posar en marxa. La setmana de la Salut té com a objectiu fomentar l’autocura i la prevenció i informar perquè la població tinga més eines per a cuidar-se. L’organització d’aquestes jornades són fruit del treball de quasi un any i de la participació i col·laboració de diferents actius relacionats amb la Salut de Xest: dels centres d’entrenament i exercici físic de la localitat, del Centre de Formació de Persones Adultes, de les clíniques de la fisioteràpia, les farmàcies, el centre de Salut, els centres educatius i de Protecció Civil”, va explicar la regidora, Mª Ángeles Llorente. “La Sanitat és un tema que és competència autonòmica, no municipal, però des de l’Ajuntament volem treballar en la prevenció i per la millora de l’atenció primària, tan important en la detecció. En aquesta línia tenim en marxa el projecte Viu Actiu, que donarà atenció enguany a 125 persones amb patologies cròniques amb el finançament de l’Ajuntament. Com a govern d’esquerres al qual represente, estem per la Salut Pública i, per això, apostem perquè la nostra àrea de Salut siga pública, universal i gratuïta. D’altra banda, a Xest considerem que la participació de la població és essencial per a millorar la Sanitat, i per això fa anys que creguem un Consell de Salut”.
El programa va prosseguir a les 10.00 amb una classe de pilates impartida per l’associació local Chestefit, en la seua seu de l’avinguda Castella. Després, a les 11.00 es va realitzar un esmorzar saludable, de nou en les instal·lacions del CFPA, per a continuar amb una ruta saludable pels murals de Graffitea Xest. El matí va concloure amb una exhibició de musicoteràpia, dirigida per la professora Ángeles Chuliá, en la plaça del Mercat.
A més, de 9.00 a 12.00 el centre de Salut va oferir assessorament per a aprendre a agafar cita prèvia en l’ambulatori i a l’Hospital de Manises, mitjançant l’App GVA + Salut, activitat que continuarà realitzant-se fins divendres que ve, 13 de maig, en el mateix horari.
Paral·lelament, les farmàcies de la localitat han començat a oferir proves gratuïtes de presa de glucosa, tensió arterial, pes i obtenció de l’índex de massa corporal, així com assessorament sobre diferents pautes d’alimentació en patologies recurrents i habituals; acció que estaran duent a terme fins al divendres, en horari de 9.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00. També el gimnàs de Jesús Bolera va inaugurar les seues portes obertes, que es mantindran fins al divendres, en horari d’11.00 a 12.00 i de 18.00 a 19.00, reservant prèviament en el 606 063 212.
El programa complet està disponible en la web municipal (https://bit.ly/3vwq7nr) i en la pàgina de Facebook de l’Ajuntament i continuarà desenvolupant-se durant tota la setmana. La Setmana de la Salut tindrà el seu tancament el diumenge, amb un taller de balls llatins, animació i exhibició final a càrrec de María Brotóns i el seu grup Brotóns Latin Ladies, a partir de les 12.00 al parc de la Lomiquia.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*