AVA-Asaja assegura que la tempestat del divendres ha danyat fins al 100% d’algunes parcel·les de caqui que encara no s’havien recol·lectat

Post també disponible en: Castellano

El temporal causa pèrdues de més de 35 milions en cultius de caquis i cítrics

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) estima, en una primera valoració d’urgència, que els danys provocats per la pedra en la província de València divendres passat han arrasat collites senceres de caqui que encara no s’havien recol·lectat i han generat pèrdues d’al voltant de 13,5 milions en este cultiu, especialment en la comarca de la Ribera i l’Horta, on alguns camps de caqui tenen un 100% d’afecció. Estos danys a més se sumen als efectes del passat temporal de gota freda que va assotar a este cultiu.

Així mateix, les intenses precipitacions i la pedra han causat danys que podrien ascendir als 22 milions en les explotacions citrícoles de les comarques de la Comunitat Valenciana, especialment en la Marina, la Safor, Camp de Túria, la Ribera, Camp de Morvedre, l’Horta de València i la Plana Baixa de Castelló. Entre els principals danys que es podran observar al llarg dels pròxims dies, a més dels estralls provocats per la pedra, destaquen possibles fisiopaties i aparició de fongs motivats per la gran quantitat de precipitacions que se sumen a les del temporal anterior.

D’altra banda, i en menor grau, algunes hortalisses com és el cas de la ceba, les cols, encisam, faves o carxofes també s’han vist afectades per l’impacte de la pedra. AVA-Asaja reitera que encara és prompte per a avaluar amb més precisió l’abast dels danys, perquè caldrà esperar uns dies per a saber el perjuí ocasionat per la pedra i les copioses pluges sobre els cítrics.

En este sentit, l’organització agrària sol·licita a Agroseguro que agilitze les peritatges en els camps sinistrats i reclama a l’Administració ajudes fiscals per a alleujar les pèrdues patides. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*