AVA-Asaja col·labora en un projecte que desenrotlla una tecnologia per a millorar el control de plagues en temps real

Post també disponible en: Castellano

AINIA lidera el projecte Ceres, amb la col·laboració d’AVA-ASAJA, Anecoop la Fundació Cajamar Comunitat Valenciana, Robotnik, Htec, Polvoritzadors Fede i Sinfiny, el qual posa en marxa un sistema basat en tecnologies fotónicas i Intel·ligència Artificial instal·lat en vehicles terrestres i aeris. El seu diagnòstic individualitzat i més precís suposa una reducció en l’aplicació de fitosanitaris i millorar la qualitat del fruit.

AINIA desenrotllarà un sistema de teledetecció compacte per a controlar malalties de cultius a temps real en tot tipus d’explotació agrícola. Esta tecnologia permetrà detectar, avaluar i diagnosticar malalties, plagues i danys en cultius, així com la presa decisions.

El sistema està basat en tecnologies de teledetecció, combinant sensors fotónicos i Intel·ligència Artificial. Estaran instal·lades en vehicles autònoms, tant terrestres (robots d’exploració de camp que proporcionaran dades i mesuraments fiables que puguen processar-se i usar-se), com aeris, per exemple a través d’aeronaus no tripulades (drones) amb sensors de major resolució espacial i espectral que permeten, amb les mateixes tecnologies, realitzar diferents operacions (aplicació variable de fertilitzants, optimització de tractaments fitosanitaris) , reduint els temps de captura i processat per a donar la informació de valor com més prompte millor a l’agricultor.

La novetat del projecte és “la integració dels dispositius fotónicos en una unitat compacta robusta i de baix cost que continga a més, sistemes d’Intel·ligència Artificial per a la processat i anàlisi de les dades en temps real. D’esta manera, es pot emprar en àrees sense cobertura i en explotacions de grandària mitjana a fi d’acostar les noves tecnologies a tot el sector, no sols a les grans explotacions, tractant així d’universalitzar la tecnología”, indica Ricardo Díaz, cap del departament d’Automatització Intel·ligent d’AINIA. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*