AVA-Asaja demana que els canvis tarifaris prescindisquen de gastos aliens per a abaratir un 30% la factura energètica

Post també disponible en: Castellano

Els regants denuncien que la normativa que preveu El Govern augura més costos en plena crisi, més penalitzacions per excés de potència i més burocràcia

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) reclama a Govern central que la nova metodologia que preveu posar en marxa per calcular els peatges de l’transport i la distribució de l’energia elèctrica prescindisca de despeses alienes a l’reg agrícola amb la finalitat d’abaratir més de un 30% la factura energètica als regants.

Entre aquestes despeses que l’organització agrària demana que l’executiu elimini de la factura elèctrica i que financi a través dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) destaquen “els incentius a les energies renovables, cogeneració i residus” (18,8% de el cost total), “altres costos regulats” (9,6%) i “impostos aplicats” a aquests capítols.

El president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, subratlla que “els agricultors ja estem travessant una duríssima crisi de rendibilitat com per, a més, pagar quan reguem els nostres horts unes despeses suplementàries que no tenen res a veure amb nosaltres. La normativa que necessita el sector hauria de dirigir a abaratir la factura, no al revés”.

I és que, a juí d’AVA-ASAJA, la Circular 3/2020 publicada en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i la seva modificació adoptada en l’estat d’alarma pel Covid-19 auguren a partir d’l’1 d’abril de 2021″ més costos econòmics, més penalitzacions per excessos puntuals de potència i més embolic burocràtic per adaptar-se a les noves exigències tècniques com va passar el 2008″.

Aguado afegeix que “el Govern, especialment el ministre d’Agricultura, té encara marge de temps per reconduir aquest disbarat i aconseguir que els regants paguen una factura elèctrica d’acord a les seues necessitats i als seus possibilitats econòmiques. Si manté els seus plans, hi haurà més despeses per a menys usuaris, i això només pot empitjorar la crisi agrària i l’abandonament de camps “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*