L’Ajuntament de Bunyol prohibeix el bany a la cova Turche per evitar la saturació

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol va celebrar a la tarda d’ahir, dilluns, la sessió plenària ordinària corresponent a al mes de juny on la regidora de Medi Ambient, Mati Mas, va explicar “davant les informacions i queixes aparegudes per la saturació de la cova Turche” que es ha començat la tramitació com a paratge natural municipal de Turche “per així solucionar l’aforament i les zones de pàrquing”. L’alcaldessa, Jonquera Carrascosa, va afegir que en el curt termini “es poden prendre mesures i va anunciar per avui, dimarts, un decret d’alcaldia per al tancament d’ús lúdic i el bany, que la Delegació de Govern haurà de fer complir a través de la Guàrdia Civil “.

Després de l’aprovació de l’acta de la sessió de maig, a més en el ple es va aprovar per unanimitat una modificació en la taxa de la grua, per incorporar la possibilitat que aquest servei es desplaci i realitzi en l’enganxada de el vehicle però no el retiri a l’ estar present el seu propietari, com va explicar l’edil Maria Vallès.

En tercer lloc es va aprovar una modificació en l’ordenança reguladora de les bases per a la concessió d’ajudes per a l’adquisició de llibres escolars i material escolar. La modificació, explicada per Carlos Xerri, suposa eliminar el requisit de demanar la declaració de la renda, a l’ésser l’ajuda de 50 euros, i complicar la tramitació. Es va aprovar per unanimitat.

En quart lloc es va aprovar per 9 vots a favor i 3 en contra de PP la moció de el grup municipal d’Esquerra Unida per proposar a Vicent Albert Gavarda Cedellán com a candidat per a la propera edició dels premis 9 d’octubre de la Generalitat Valenciana.

En cinquè lloc es va aprovar la proposta d’acord del Dia de l’Orgull LGTBI celebrat diumenge passat, i que va comptar amb 9 vots a favor i 3 abstencions dels regidors de PP. La moció la va defensar l’edil Tania Carrascosa.

AdeA més des de l’oposició es va preguntar pel destí d’una modificació de crèdit de 24.000 euros i la destinació. Els edils de Govern van explicar que 8.000 euros són per a educació per un error en el pressupost, que es va disminuir en aquesta quantitat i calia esmenar; altres 8.000 euros són com a aportació al Pla de Governança Turística de la Mancomunitat; i els últims 8.000 euros són per contribuir a l’estudi econòmic de la Mancomunitat sobre el pla de residus de la comarca.

També es va preguntar per la pròrroga de l’contracte de gestió i recollida de les escombraries. Es prorroga per a 1 any, segons va confirmar Rafa Pérez; i per una factura de 5.402 euros d’un curs impartit fa més d’un any en el conservatori. Jonquera Carrascosa va explicar que es va recórrer a una empresa per cobrir la baixa sobtada d’un professor de trompeta mentre es treia a concurs la plaça.

En el penúltim punt de l’ordre del dia l’alcaldessa, Jonquera Carrascosa, va donar compte de la distinció concedida a l’Ajuntament de Bunyol per l’Acadèmia Valenciana de la Música per la seva promoció i difusió de la música de banda.

Torn obert de paraules

En l’apartat de precs i preguntes des de l’oposició es va preguntar pel conservatori de música, la cova Turche; la piscina municipal; així com per l’empresa pública BUINSA.

També es va preguntar a l’edil Rafa Pérez per les zones de segona residència i la recollida de les escombraries, per demanar una major freqüència de recollida ja que amb la situació de la pandèmia s’ha incrementat la població en els disseminats. El regidor va explicar com es fa la recollida, “augmentant el doble els quilos de residus que s’han tractat fora de casc urbà en època de pandèmia i en l’actualitat. A la zona de Rio Juanes es recull dijous i diumenge, a Turche diumenge, dilluns, dimecres i divendres. a Cuatro Camins dels diumenges, dimarts, dijous i divendres. i a la Cabrera i Venda Mina es recull dilluns, dimecres i divendres. Però no recullen enderrocs i altres elements que es tiren, això es recull amb un altre procés i es persegueix amb multes perquè no és el lloc per llançar”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*