AVA-Asaja mostrarà el primer atac de llops al bestiar en la Comunitat Valenciana

Post també disponible en: Castellano

El ramader d’Aras de los Olmos, Antonio Miguel Álvaro, ha perdut almenys deu ovelles per mossegades i té més de 400 atemorides abans del part.

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja) convoca als mitjans de comunicació demà 25 de gener, a les 10 hores, en una granja d’Aras de los Olmos per a mostrar el primer atac declarat del llop a bestiar en la Comunitat Valenciana, la qual cosa constata l’arribada d’aquest depredador a aquesta comunitat autònoma i la seua ràpida expansió per Espanya des que el Govern el va incloure en 2021 dins del llistat d’espècies protegides i va prohibir la seua caça. 
El membre de la junta directiva de AVA-Asaja, Antonio Miguel Álvaro, ensenyarà les deu ovelles que va trobar mortes en la seua explotació d’Aras de los Olmos per la mossegada en el coll fins a l’asfíxia per llops. Aquests animals van entrar de nit per davall de la tanca que envolta un recinte de 5.000 metres quadrats, amb una nau central, i a més de causar la mort de les deu ovelles, van provocar la fugida de la resta del ramat, més de 400 ovelles, quasi totes prenyades, per la muntanya. Familiars i treballadors han recuperat la gran majoria d’ovelles, però es troben atemorides i podrien tindre problemes en el part previst per al mes d’abril. 
Davant l’arribada del llop a terres valencianes, el ramader de AVA- Asaja sol·licitarà unes indemnitzacions justes, ja que afirma que el segur no compensarà les pèrdues patides i molt menys estimades en el part, i/o facilitats per a reduir la població d’aquest depredador.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*