Benaguasil llançarà un nou paquet d’ajudes per al comerç i l’hostaleria

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Benaguasil ha anunciat en roda de premsa l’activació de dues línies d’ajuts econòmics per pal·liar les pèrdues que suporten els sectors de l’hostaleria i la restauració, així com el comerç, després de l’entrada en vigor de les noves restriccions decretades per la Generalitat Valenciana.

Així per als establiments d’hostaleria i restauració, a més dels 28.000 euros que aportarà l’Ajuntament en el marc de les Ajudes Parèntesi de la Generalitat Valenciana, el consistori en l’àmbit de les seves competències pel que fa a impost municipals, va bonificar en un 95% l’IBI als locals l’activitat es desenvolupa en el terme municipal i que s’han vist afectats pel tancament preventiu i la suspensió cautelar de la seua activitat.

Paral·lelament es crearà una nova línia d’ajudes directes per al sector hostaler de la localitat, sent la quantia individual a percebre de 350 euros per establiment. Aquestes mesures s’uneixen a la supressió de la taxa de les terrasses que ja es va aplicar el 2020 i que s’ha prorrogat a aquest any per ajudar a al sector a seguir contrarestant els efectes provocats per la pandèmia.

Pel que fa a el comerç, els locals que s’hagin vist afectats per la reducció de l’horari habitual, podran optar a la bonificació de l’95% de l’IBI, o bé podran acollir-se als ajuts municipals que es van a concedir en funció de les característiques de cada establiment, i que seran similars a les llançades l’any passat i que van beneficiar a més de 80 comerços. Així mateix des de l’Ajuntament es va a seguir fomentant les compres en els comerços locals a través de les diferents campanyes de comunicació, així com s’ha posat a disposició de la ciutadania la Guia de el comerç de Benaguasil per accedir a tota l’oferta comercial.

“Des de l’Ajuntament de Benaguasil i amb el consens dels integrants de el Pla Benaguasil Reacciona, hem redoblat esforços per llançar una bateria de mesures dirigides a aquells que generen ocupació i riquesa en la nostra localitat, i que s’han vist novament castigats amb les noves restriccions activades per frenar la corba de contagis “, han subratllat els regidors Stephane Soriano i Patricia Merenciano.

Al costat d’aquesta línia d’ajuts, en la roda de premsa també s’ha anunciat la flexibilització de l’pagament de les taxes i impostos municipals per donar més flexibilitat, facilitat de pagament i rebaixar la càrrega impositiva a la ciutadania que està patint les conseqüències de la Covid -19, i la posada en marxa del programa de voluntariat per a l’ajuda i atenció telefònica de gent gran, persones dependents, persones que visquin soles i persones que estiguin confinades.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*