Bravo presenta el nou palau de Justícia d’Alzira que es preveu que estiga acabat a finals de 2023 després d’una inversió de 15,6 milions

Post també disponible en: Castellano

L’edifici de 10.000 metres quadrats, repartits en cinc plantes més aparcament, s’ubicarà en l’avinguda Luis Súñer i podrà albergar nou jutjats, dos més dels existents

La consellera de Justícia destaca que este projecte “mira al futuro” i que ajudarà a “dinamizar l’economía” i “generar ocupació

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha presentat aquest dijous a Alzira el projecte per a la construcció de el nou palau de Justícia de la capital de la Ribera Alta, que donarà servei a un partit judicial que abasta 23 municipis i una població de Dret de 138.000 persones. Les obres de el nou edifici començaran a finals de 2021 i està previst que acabin en l’últim trimestre del 2023.

Gabriela Bravo ha explicat a l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, i a la comunitat jurídica d’Alzira els detalls de el projecte. Així, el nou Palau de Justícia serà un edifici de 10.000 metres quadrats que s’aixecarà en una parcel·la de 4.800 metres quadrats cedida per l’Ajuntament i situada a la fin de l’avinguda Luis Súñer de la capital de la Ribera Alta. Tindrà un cost estimat de 15,6 milions d’euros.

Els nous jutjats comptaran amb cinc plantes i un soterrani amb capacitat per a 69 places d’aparcament per al personal i 56 de rotació per a persones usuàries.

L’edifici podrà albergar a més de 900 persones diàriament, uns 200 professionals i 700 usuaris i usuàries. Tindrà 41 sales per a diferents usos i 49 despatxos. Totes les dependències d’ús administratiu comptaran amb llum natural -no passa així en l’actual edifici- i estarà dotat amb els més moderns sistemes de seguretat i confort tèrmic, a més que serà completament sostenible.

A la planta baixa hi haurà el Registre Civil i la sala de noces. També s’ubicaran aquí les sales de vistes amb zones separades per a persones detingudes i víctimes, el jutjat de guàrdia? Amb accés independent? i els espais per a advocats, advocades, procuradors i procuradores.

A la resta de les plantes s’ubicaran els set jutjats ja existents i s’ha reservat espai per a altres nous òrgans judicials, entre ells l’especialitzat en Violència de Gènere, la creació ja s’ha sol·licitat a l’Ministeri de Justícia.

També es disposarà d’espai per a la Fiscalia, l’Oficina d’Assistència a les Víctimes, l’Institut de Medicina Legal, la Unitat de Valoració Forense amb càmera Gesell i la Unitat de Valoració Integral Forense.

Tal com ha explicat Gabriela Bravo, amb el nou Palau de Justícia d’Alzira “es va a donar resposta a una reivindicació històrica i, a més, se solucionarà el problema de la dispersió de les seus judicials”. Per consellera, aquest és un edifici “que mira a el futur” ja que “s’ha previst la possible ampliació” de la planta judicial.

A més, Bravo ha destacat que la confecció de el projecte ha estat “un exemple de col·laboració entre institucions”, ja que la Conselleria de Justícia i l’Ajuntament d’Alzira “han treballat de manera coordinada i en permanent contacte” per prendre les decisions.

En aquest sentit, la consellera de Justícia també ha destacat que, tot i la incertesa provocada per la pandèmia de la COVID-19, “no pararem nostres projectes” perquè “ara més que mai, ens cal dinamitzar la nostra economia, treure obra pública , generar ocupació i seguir avançant “.

En l’actualitat, els set jutjats de primera instància i instrucció, així com la resta dels serveis de l’Administració de Justícia de el partit d’Alzira, es reparteixen entre tres locals diferents. La pandèmia de COVID-19, a més, ha agreujat els problemes de falta d’espai per la necessitat de control d’aforaments. Per aquesta raó, s’estan buscant espais per habilitar una sala de vistes i el trasllat d’un jutjat com a solució provisional mentre es construeix el nou edifici.

A més, es va a seguir millorant les dotacions tecnològiques dels jutjats d’Alzira ja que el proper 8 de febrer s’iniciarà la instal·lació de sistema de gravació Aurea en un procés que durarà 10 dies. El nou sistema permetrà la presentació de documents digitals, la celebració de televistas i el seu seguiment a través de la Seu Judicial Electrònica.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*