Ximo Puig anuncia noves mesures restrictives per al període nadalenc amb la finalitat de protegir la salut de la població “per prudència, seguretat i responsabilitat”

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat noves mesures excepcionals “per fer front a l’emergència sanitària provocada pel coronavirus i protegir millor la salut de la població, per prudència, seguretat i responsabillidad”, “per prudència, seguretat i responsabilitat” , després de la reunió de la Taula Interdépartemental per a la Prevenció i Actuació davant de la COVID-19.

El president, que ha comparegut al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que les noves mesures, que entraran en vigor dilluns que ve, consisteixen en restringir a 6 el nombre màxim de persones en reunions socials i familiars , tant en espais públics com privats, sense excepcions. Durant els dies de Nadal, aquestes 6 persones podran pertànyer com a màxim a 2 grups de convivència.

A més, s’incrementa la restricció a la mobilitat nocturna, limitant-se la circulació entre les 11 de la nit i les 6 del matí, llevat de les nits de l’24 i 31 de desembre, Nit de Nadal i Cap d’Any, en què la restricció de mobilitat començarà a les 12 de la nit. En tercer lloc, el cap de el Consell ha anunciat que el confinament perimetral autonòmic es manté inalterat, també durant tot el període nadalenc, i la restricció d’entrar i sortir a el territori de la Comunitat Valenciana continuarà vigent fins al 15 de gener, amb l’única excepció dels casos excepcionals previstos en la norma. Es tracta de casos com la volta a la residència habitual, cura de familiar dependent, exàmens oficials, desplaçament a el lloc de treball, assistència a centres sanitaris o casos de força major. Puig ha justificat les mesures a causa de dos indicadors “que ens obliguen a reaccionar”.

D’una banda l’augment de la incidència de virus en l’última setmana, que ha crescut un 27%, i per un altre el registre de més de 2.000 casos diaris durant quatre dies consecutius. A més, ha assegurat que l’objectiu d’aquestes mesures és restringir els contactes socials amb la finalitat de “aplanar la corba de contagis que, com a tot Europa, també està repuntant a la nostra Comunitat”. “La velocitat amb la qual estan creixent els contagis a les portes de l’hivern preocupa a tot Europa, a Espanya i també a la Comunitat Valenciana. Per això, i davant la proximitat de les festes de Nadal resulta inevitable adoptar decisions”, ha afegit.

“Combatre millor la pandèmia”

Per al cap de el Consell, “és dolorós haver de restringir, més encara, el Nadal, però ho hem de fer per prudència, per seguretat i per responsabilitat”. Així mateix ha demanat disculpes perquè les noves mesures suposen “trastocar els plans i la vida de milers de ciutadans i famílies” i tot i que “no ens agrada generar incertesa ni corregir mesures anunciades fa només 12 dies, la situació de la pandèmia canvia i hem d’adaptar- a ella per poder-la combatre millor “.

Puig ha manifestat que “no podem confondre les prioritats, perquè no estem jugant-nos el Nadal sinó la vida, el treball i el futur de molts valencians”. “Ara, -ha afegit- quan la vacuna està tan a prop, quan estem en fase de sortida de la pandèmia, quan hem patit tant per arribar fins aquí amb l’ajuda de la ciència i de tantes persones, ara no podem fallar”. El president ha insistit que “no es tracta d’infondre por a una societat valenciana que s’està esforçant i en est sentit ha destacat que les dades de l’Ministeri de Sanitat situen la Comunitat Valenciana com el segon territori de la península amb una menor afecció de la malaltia al llarg de tota la pandèmia, En concret, ha recordat que des de l’inici, i respecte a la mitjana espanyola, Comunitat Valenciana ha registrat gairebé la meitat d’incidència, un 32% menys d’hospitalitzacions, i la meitat de mortalitat. “Això vol dir que la societat valenciana ho ha fet bé. I els dono les gràcies una vegada més”, ha manifestat.

Més vigilància i començament de la vacunació

Durant la seva intervenció, el president també ha anunciat que es va a intensificar la vigilància per comprovar que es respecten els límits d’aforament i les normes obligatòries en espais públics com la restauració. Tot i això ha destacat que “el més efectiu és reforçar la responsabilitat individual”. I en aquest sentit ha fet una crida a la responsabilitat en el compliment de les restriccions i la solidaritat perquè “saltar-se les restriccions significa perjudicar la resta de persones en salut, treball i benestar”, ha dit. “La pauta d’aquest Nadal ha afegit ha de ser el domicili particular, els desplaçaments segurs, les relacions amb la unitat de convivència, i les compres escalonades sense aglomeracions. D’aquesta manera farem Nadal segura, amb alegria responsable”.

Finalment, ha assegurat que la Comunitat Valenciana ja està preparada per rebre, emmagatzemar, distribuir i administrar fins a 600.000 dosis de la vacuna de Pfizer contra la COVID-19, atès que “tenim preparat tot el material necessari per al procés de vacunació i tot l’equip humà que el pilotarà “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*