Bunyol iniciarà el Programa Municipal contra el Sedentarisme el pròxim 6 d’octubre

Post també disponible en: Castellano

Carles Xerri, regidor responsable d’esta àrea en el Consistori buñolense, assegura que se seguiran tots els protocols establits per a evitar contagis pel Covid-19

L’Ajuntament de Bunyol, a través de la regidoria de Benestar Social, informa l’inici de el Programa Municipal contra el Sedentarisme que ve realitzant des de fa quatre anys a les instal·lacions del Planell. El termini d’inscripcions s’obrirà el proper dilluns 21 de setembre i finalitzarà el divendres 25 en horari de 9,00 a 14h a l’Antic Institut. Des de la regidoria, informen que les places disponibles seran les mateixes que en anys anteriors, 75 i que un cop completes s’obrirà una llista d’espera. Les classes començaran el dimarts 6 d’octubre i es prolongaran fins al mes de juny.

Unes activitats dirigides a l’adult gran consistents en l’exercici físic adaptat a les característiques pròpies d’aquest col·lectiu de població. L’exercici regular té provat efecte antiinflamatori i de millora de la salut física i mental amb recuperació de la capacitat funcional, així com el benestar psicològic i l’autonomia personal. Carles Xerri afirma: “després d’aquests mesos d’incertesa i reduïda activitat física, ens sembla fonamental programar la recuperació de la motricitat poc a poc i de forma ben pautada per als problemes associats a l’augment de l’edat”.

Però com no podia ser d’una altra manera ia causa de les actuals circumstàncies derivades de l’COVID19 aquestes classes patiran modificacions tenint en compte les restriccions i consideracions realitzades per les institucions sanitàries en virtut de protegir i prevenir la salut dels participants en el programa municipal. Per a això, segons el responsable de Benestar Social Carles Xerri es van a adoptar les següents mesures:

  • Subdivisió dels grups principals en subgrups bambolla dins de cada fase horària, reduint la ràtio participant / entrenador en els entrenaments i mantenint el servei per a tots els participants inscrits.
  • Aquests grups bambolla seran sempre els mateixos durant tot l’any per poder identificar en el cas que fos necessari els contactes més propers.
  • Dins d’una mateixa sessió no hi haurà canvi d’entrenador ni de material entre grups bambolla.
  • Es s’escalonaran els horaris d’entrada i sortida per evitar aglomeracions a l’entrada i sortida de participants, de manera que la durada de les classes serà de 50-55 minuts.
  • Utilització obligatòria de màscares i gel hidroalcohólico (abans i després de la classe).
  • Neteja de material entre cada classe.
  • Manteniment de les distàncies de seguretat: organització dels grups en ziga-zaga, cercles i files que permetin mantenir aquestes distàncies.

Des de la regidoria l’edil Carles Xerri ha assenyalat que tot i tots els dubtes per l’actual situació, “creiem que és possible oferir aquest servei que ve sent fonamental per a moltes persones ia més podem fer-ho de forma segura i amb totes les garanties”.
Per finalitzar Xerri ha volgut posar en valor la professionalitat de l’equip que imparteix aquestes classes i recorda que són especialistes en l’activitat i l’exercici físic orientat a l’adult gran, de manera que es aquesta oferint un servei de moltíssima qualitat i de forma gratuïta.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*