Bunyol portarà el seu potencial musical fins a la propera Fira de les Comarques de València

Cartel de la IV Semana Cultural del Conservatorio.
Cartel de la IV Semana Cultural del Conservatorio.

Post també disponible en: Castellano

Cartel de la IV Semana Cultural del Conservatorio.
Cartell de la IV Setmana Cultural del Conservatori.

Bunyol participarà, un any més, a la fira provincial de la Plaça de Bous de València on del 5 al 7 d’abril mostrarà tota la seva potent oferta musical, «entre la qual destaca la IV Setmana Cultural del Conservatori de Música Professional Sant Rafael de la localitat, que se celebrarà del 15 al 17 d’abril; de la XIV Fira de Comerç i Turisme, que es durà a terme del 10 al 12 de maig; i d’aquest gran esdeveniment musical de juliol, que farà del nostre municipi la capital mundial de la música: el congrés de la Wasbe », com ha posat de manifest el regidor de Turisme, Comerç i Conservatori de l’Ajuntament de Bunyol, Manuel Serra.

«Nombrosos esdeveniments de primer nivell que esdevindran en Bunyol al llarg d’aquest 2019 i que poden trobar-se a l’estand de la nostra localitat», com ha destacat Manuel Serra, que ha avançat que a aquesta oferta «s’uniran els paquets promocionals amb què compte Bunyol i que resumeixen escapades de cap de setmana durant tot l’any per descobrir els seus paratges naturals, la seva gastronomia, el seu castell, la seva música, el seu art i la seva gent ».

Setmana Cultural Conservatori

A l’abril es desenvoluparà la IV Setmana Cultural del Conservatori Sant Rafael de Bunyol. El director del centre musical, Bernat Fabra, ha explicat que es «segueixen els objectius principals de les setmanes culturals anteriors, amb un elenc d’activitats que potencien els valors que es transmeten dia a dia a l’alumnat i que els fan singulars. El nostre repte és oferir el conjunt d’eines i habilitats que complementin la seva formació musical i personal ».

Per la seva banda, Manuel Serra, ha destacat que aquesta setmana cultural és «un projecte que va néixer en aquesta legislatura i que compleix tots els requisits perquè continua en les següents, ja que pretén consolidar un segell propi, que li fa un esdeveniment atractiu i únic, dins de l’extensa agenda cultural que es pot trobar a Buñol al llarg de tot un any. Aquesta setmana cultural no és més que la voluntat del conservatori de no viure d’esquena al poble i, en canvi, que tots els veïns del municipi sentin tant afecte per aquest centre com poden sentir per les nostres societats musicals ».

«I és que el Conservatori de Bunyol és fonamental per als músics de La Foia i que concloguin els seus estudis musicals a València, Castelló o Saragossa, o qualsevol altra ciutat, permetent-los un futur laboral lligat a la professió que estimen. Només per aquest motiu ja valdria la pena qualsevol reconeixement a aquest centre i aquesta setmana cultural ».

La setmana cultural compta amb masterclass de trompeta i tuba, a més d’un recital de bombardí i piano; un taller-concert, una xerrada-col·loqui d’un grup de rock buñolense, un taller teòric-pràctic de música i fisioteràpia i un repatterning. «Tot això resumeix l’àmplia cultura musical de la localitat que va més enllà de la música clàssica».

Fira del Comerç

«Del 10 a 12 de maig arriba un dels esdeveniments festius més nombrosos de la localitat, és la Fira de Comerç i Turisme, que enguany celebra ja la seva XIV edició. La gastronomia torna a ser protagonista en aquesta fira, però l’essència continua sent el comerç local, els seus productes i l’excel·lent tracte de tots ells. També els municipis de la comarca seran presents. Pràcticament tres dies plens de diversió, art, cultura, comerç, turisme … tot el que ofereix l’ampli aparador de Bunyol als centenars de visitants que arriben a aquesta bella localitat d’interior. Compta amb el suport institucional de la Diputació de València i de la Generalitat Valenciana », com ha subratllat Manuel Serra.

Congrés mundial Wasbe

I, finalment, el congrés mundial de la Wasbe, «que per primera vegada es va a celebrar en un municipi i no en una gran ciutat capital del món, i que tindrà lloc del 9 al 13 de juliol. Reunirà a milers de professionals relacionats amb la música de bandes a nivell internacional », ha afegit l’edil de Turisme buñolense qui s’ha mostrat” ​​especialment orgullós per aquest congrés, amb el qual es premia la implicació de Bunyol en la música de bandes, en la cultura musical a tots els nivells i en tots els racons de la localitat ».

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*