Bunyol presenta el seu Pla Urbà d’Actuació Municipal per a traçar les línies a seguir en la localitat fins a 2030

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol presenta a la ciutadania la posada en marxa del PUAM, Pla Urbà d’Actuació Municipal, una iniciativa de caràcter estratègic local que ajudarà a definir les línies d’actuació del municipi, incorporant els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 en les prioritats de l’agenda urbana municipal.

El Consell Econòmic i Social de Bunyol va acollir el passat 9 de juny la presentació del Pla Urbà d’Acció Municipal de la localitat. Amb aquesta presentació l’equip tècnic de Solumed Consultors va exposar la naturalesa d’aquesta iniciativa, la calendarización de les activitats a desenvolupar i va atendre les qüestions plantejades per les persones assistents, establint les bases per a començar un treball coordinat amb el municipi.
D’aquesta manera, Bunyol se suma a un procés estratègic que identificarà i definirà les actuacions a desenvolupar en el municipi amb l’objectiu d’incorporar els Objectius de desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030 en la gestió municipal. 

En aquest procés la col·laboració i participació de tota la ciutadania, durant les diverses fases d’aquest, resultarà fonamental, així com la comunicació dels avanços en el desenvolupament del PUAM.

Rafa Pérez, regidor d’Urbanisme a l’Ajuntament de Bunyol, incideix en la importància d’aquest pla, “perquè traces les línies estratègiques a seguir en el municipi fins a 2030 des de tots els punts de vista de la gestió municipal, és a dir, des de serveis municipals, parcs i jardins, actuacions urbanístiques, ocupació, cultura, patrimoni, benestar social…Però per a tot això el que busquem és la implicació de la ciutadania”. Confirma que en pròximes dates es presentarà a tota la ciutadania perquè puga opinar i exposar quin tipus de Buñol volem per als pròxims anys. Pretenen incorporar-se els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 en les prioritats de l’agenda urbana municipal.

Amb aquesta proposta Buñol disposarà de la informació necessària per a dissenyar un municipi més habitable, just, inclusiu, saludable, intel·ligent i sostenible.

El PUAM es desenvoluparà en 4 fases, durant els pròxims 6 mesos:

  1. Fase de desenvolupament de diagnòstic
  2. Fase de definició d’objectius i ODS
  3. Fase d’implementació 
  4. Fase d’execució i seguiment 

Aquest pla es desenvoluparà amb tres enfocaments transversals:

  • Participatiu, amb elaboració compartida mitjançant grups de treball i tallers amb la ciutadania durant tot el procés.
  • De gènere, per a arribar a consolidar el municipi com a inclusiu.
  • De Desenvolupament Sostenible, amb l’agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible com a eixos principals per a totes les propostes.

En breu, tant en la ràdio municipal com per xarxes socials i en el propi Ajuntament, es facilitarà tota la informació perquè els veïns i veïnes puguen formar part d’aquest pla estratègic que pretén millorar la qualitat de vida de la localitat des d’ara fins a 2030.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*