Bunyol rebrà 227.000 € de el Pla Resistir de la GVA per als sectors més afectats per la Covid19 en la població

Post també disponible en: Castellano

Juncal Carrascosa, alcaldessa de Bunyol, confirma que prop de 34.000 € serà l’aportació de l’Ajuntament a aquesta subvenció, que a l’estar ja prevista en els pressupostos de 2021, facilita la posada en marxa d’aquesta ajuda el més aviat possible.

Juncal Carrascosa, alcaldessa de Bunyol, ha informat aquest mateix matí de la quantia que des del Pla Resistir s’ha adjudicat a la localitat. Aquest pla és el resultat de l’aliança entre la Generalitat Valenciana, les Diputacions provincials i els ajuntaments.

La vicepresidenta i portaveu de Consell, Mónica Oltra, va confirmar divendres passat que dins d’ el Pla Resistir, hi ha “un decret llei que inclou Ajudes Parèntesi a cada municipi per als sectors més afectats per la pandèmia de la Covid-19”. El Consell va aprovar aquest pla d’ajudes amb ajuntaments de 160 milions per ajudar els sectors afectats per la pandèmia.

Dels 160 milions d’euros, el 62,5% (100 milions d’euros) són aportats per la Generalitat; un 22,5% (36 milions d’euros) per les Diputacions; i el 15% restant (24 milions d’euros) per la Ajuntaments. Oltra va destacar davant els mitjans de comunicació que entre els sectors més afectats que es beneficiaran d’aquests ajuts estan “els allotjaments i activitats turístiques, hostaleria, restauració i oci nocturn; activitats de creació, artístiques i d’espectacles, i activitats esportives, recreatives i de entreteniment “.

Així mateix, ha informat la vicepresidenta de l’Consell que per participar en aquestes ajudes, els municipis han de presentar en el termini de 10 dies naturals, a partir de l’endemà de la publicació en el DOCV de el decret llei, “la resolució o acord de l’òrgan municipal competent expressant la seua voluntat d’acceptar l’ajuda i el compromís d’aportar el seu percentatge de participació “.

En concret, pel que fa a Bunyol, Junacl Carrascosa, informava que la primera fase d’aquest pla “suposarà unes ajudes als sectors més perjudicats per la Crisi Covid a Bunyol de 227.000 €. La partida prevista per a ajudes en el pressupost és de 74.000 €, de manera que l’aportació municipal a el pla ens deixarà encara gairebé 40.000 € per destinar-los a altres ajuts. Tot això s’estudiarà i debatrà en el si de Consell Econòmic i Social convocat per aquest proper dimecres 27 de gener “.

Per tant el percentatge del 15% que ha d’aportar l’Ajuntament de Bunyol és de 34.000 €. “Aquesta partida ja està presenten els nostres pressupostos, amb un total de 74.000 €, per això encara ens queda més de la meitat de diners per poder continuar ajudant a tots els que ho necessiten en aquests temps tan difícils que estem vivint. Hi ha alguns ajuntaments que hauran de fer modificacions en els seus pressupostos recentment aprovats, i que al comptar amb molt pocs dies, han de agilitzar tots els tràmits burocràtics per poder acollir-se a aquest ajut; no és el cas de Bunyol perquè aquest equip de govern ja es va anticipar i en el pressupost de 2021 ja tenim una partida per a ajudes perquè volíem donar les nostrespròpies ajudes municipals, independentment que les institucions superiors concediren subvencions”, recorda l’alcaldessa de Bunyol i també responsable de l’àrea de Comerç i Ocupació a l’Ajuntament.

La primer edil incideix que l’Associació d’Empresaris i Autònoms de Bunyol està informada d’aquest pla, i d’això es parlarà en el proper Consell Econòmic i Social de dimecres. Finalitza confirmant que la prioritat de Govern Municipal és posar en marxa com més aviat millor aquests ajuts, “i tornar a ser un dels primers municipis de la Comunitat Valenciana en tenir-les disponibles, com ja ho vam pel que fa a les ajudes de l’any passat. Recordem que vam ser els primers i dels pocs municipis que van treure ajudes directes i compatibles amb altres de la Generalitat Valenciana”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*