Continuen els treballs d’adequació de la vegetació de Xest després del temporal de vent

Post també disponible en: Castellano

Durant les últimes setmanes des de la regidoria de Parcs i Jardins s’estan duent a terme diferents actuacions per mantenir en bones condicions la vegetació del municipi. A més, aquest matí s’han començat els treballs per eliminar les restes de brancatge i retirar els exemplars d’arbres caiguts després de l’episodi de forts vents de el cap de setmana.

Poda d’arbres de grans dimensions

En primer lloc, s’han condicionat les copes de l’arbrat urbà de gran port que presentava anomalies en el seu estructures. Així, ja s’ha reduït la copa dels tres pollancres de les Pistes 2000 i carrer Quevedo, mitjançant la tècnica de poda de reformació. “Aquesta tècnica només s’ha d’efectuar en arbres que han estat desmochados per una poda incorrecta anys enrere i que, a l’brollar de nou, presenten risc de trencament de les branques, provocat pel pes i les putrefaccions que s’han format. En un arbre sa amb la seua estructura intacta aquest tipus de podes no s’ha de fer “, explica el regidor de Parcs i Jardins, David Pujals.

També s’ha reduït la copa d’el plataner del carrer Quevedo i s’han podat els oms de CEIP Ana Lluch. “A l’eucaliptus que hi ha en aquest mateix col·legi se li ha realitzat una igualació de les puntes, deixant la copa més baixa per evitar risc de trencament”, apunta el regidor.

D’altra banda, la intervenció al CEIP Ana Lluch també ha contemplat la col·locació d’una sustentació amb corda de boa de 2 tones en un dels pins: s’han instal·lat dos ancoratges per a unir els eixos principals, a manera preventiu, de manera que s’evitarà que en cas de trencaments per inclemències climàtiques, les parts trencades caiguen de l’arbre.

“Les restes de les podes s’han triturat per usar-los com a adob i s’han escampat per terra destinats a jardineria dels col·legis”, ha explicat Pujals. “Continuarem examinant la resta d’exemplars de la població i actuant segons sigue necessari, per minimitzar el risc de caiguda de branques o altres danys”.

Vegetació de l’Passeig Anselmo Balaguer

També han començat treballs d’adequació de la vegetació existent al Passeig Anselm Balaguer que afecta les vies de ferrocarril, amb la finalitat de millorar la visibilitat tant de la via com dels senyals.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*