Colomer reconeix l’esforç col·lectiu del sector turístic de La Canal de Navarrés per construir un model sostenible basat en la qualitat

Post també disponible en: Castellano

El secretari autonòmic de Turisme ha lliurat a Quesa els distintius SICTED a 6 entitats de la Canal de Navarrés; i en Xátiva han estat 10 els nous serveis que se sumen al programa

Recorda que “la Comunitat Valenciana continua sent el primer destí nacional en serveis turístics de qualitat certificada pel *SICTED”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reconegut “l’esforç col·lectiu del sector turístic tant de la comarca de la Canal de Navarrés, com del municipi de Xátiva, per apostar pel Sistema Integral de Qualitat Turística en Destí, SICTED, i construir així, un model sostenible basat en la qualitat certificada”.

Colomer s’ha desplaçat al municipi de Quesa on ha participat en el lliurament dels distintius SICTED a 6 entitats de la Canal de Navarrés, juntament amb la presidenta de la Mancomunitat de la comarca, Carolina Más.

La Canal de Navarrés, exemple de cohesió d’un territori turístic

Per al titular de Turisme “la incorporació de la Canal de Navarrés al programa és molt significativa, perquè supera la visió estrictament local, i agrupa municipis d’un mateix territori turístic”. En aquest sentit, ha volgut posar l’accent en “la governança, la cohesió i la suma de tota la comarca en un programa comú que permet avançar en protocols de qualitat certificada”.

Així mateix, Colomer ha declarat que “el turisme requereix de les administracions públiques, però també de la iniciativa privada, d’aquells que tinguin la visió d’invertir, des de negocis familiars i empreses locals, que són essencials en aquesta proposta de qualitat turística”.

D’aquesta manera, Francesc Colomer ha advocat per “apostar per la qualificació i començar a sembrar i tenir aquesta voluntat de constància, per a construir un model sostenible, capaç de buscar el reposicionament i la rellevància dels productes, de la singularitat i de l’autenticitat que aporta aquesta comarca al conjunt de la Comunitat Valenciana”.

Les 6 entitats de La Canal de Navarrés que han estat certificades pel SICTED són: Bar La Parra; Casa Rural Les Xocolates; History Travel; Casa Rural Llac d’Anna; Tourist Info d’Anna i Tourist Info Quesa. La comarca es va adherir al programa l’any 2020; i durant l’any passat el destí va crear un grup de millora “Coneix el teu destí”, el qual consisteix en el fet que es coneguin els serveis turístics participants i generin sinergies entre ells.

10 nous serveis de Xàtiva certificats pel SICTED

Després de l’acte de lliurament dels distintius, el titular de Turisme s’ha desplaçat a Xátiva, on ha participat també, juntament amb l’alcalde de la localitat, Roger Cerdà, en l’acte de reconeixement i lliurament de certificats a 10 noves entitats i serveis del municipi. A més, altres 6 entitats de la localitat han renovat el seu certificat.

Allí, Colomer ha recalcat que “aquest programa ens permet visualitzar una victòria d’equip”. Al mateix temps que ha assenyalat que “el turisme sempre ajuda, fins i tot als sectors que puguem pensar, que no formen part d’aquest”.

“Aquest és un camí de constància – ha continuat el Secretari Autonòmic-, que ens vacuna contra l’amateurisme i l’espontaneïtat sense planificacions”. Per a Francesc Colomer “la qualitat no s’improvisa, se certifica a través de paràmetres i procediments establerts”.

Per part seua, l’alcalde de Xátiva, Roger Cerdà, ha reconegut “el doble esforç que ha suposat a les empreses mantenir la qualitat en els seus serveis en un moment com el que hem viscut”. Així mateix, ha apuntat que “les expectatives de creixement del sector són positives i, des de les administracions apostarem per projectes que millorin el destí i ens incloguin en el mapa de la qualitat”.

Els 10 nous serveis de Xátiva que han obtingut el distintiu SICTED aquest dimarts són: Estimis Estimis Serveis; Casa De Caliz; El Tunel Tapes; La Gelateria Del Mercat; La Maga Rooms; La Moma Apartments; La Talaia Del Castell; Les Cols Apartasuites; Public Lounge Mercat; Tiaki Viatges. I els altres 6 serveis turístics que han renovat certificat són: D’turisme; Hotel Montsant; Love Xàtiva Tours; Mel I Salut; Restaurant Montsant y Xococap.

En l’actualitat Xátiva compta amb un total de 31 serveis distingits, i està adherida al programa SICTED des de l’any 2016. El destí es caracteritza per tenir molta diversitat subsectorial certificada, destacant els allotjaments rurals i l’hostaleria.

Comunitat Valenciana, primer destí nacional en serveis certificats

Cal recordar que la Comunitat Valenciana compta actualment amb 1.257 serveis certificats amb aquest distintiu de qualitat SICTED, la qual cosa representa més del 20% nacional i la situa com la primera comunitat autònoma en nombre de serveis distingits.

Així mateix, en 2021 l’increment en el nombre de serveis certificats en la Comunitat Valenciana ha estat pròxim al 25%, enfront de la pujada del 3,84% que s’ha experimentat a nivell nacional.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*