Comencen a Xest les actuacions del Pla Municipal de Salut

Post també disponible en: Castellano

La regidoria de Sanitat ha buzoneado en els domicilis de Xest una guia de salut local, la primera d’una sèrie de comunicacions emmarcades en el Pla Municipal de Salut, des del qual es posa el focus en la prevenció i la informació. 

Sota el lema, Viu sa, activa’t!, la guia presenta els actius que ofereixen serveis relacionats amb la salut i l’exercici físic a Xest, així com un llistat de consells per a portar una vida saludable i els beneficis de practicar exercici físic. “Ja estem treballant en l’elaboració del pròxim díptic informatiu, que aglutinarà tota la informació relativa al Centre de Salut de Xest i als centres d’especialitats de referència per al nostre municipi; i on també s’especificaran els passos per a demanar cita en cadascun d’aquests espais”, ha declarat la regidora de Sanitat, Mª Ángeles Llorente.

D’altra banda, el Pla Municipal de Salut de Xest té com a objectiu crear una xarxa d’actius amb coordinació permanent entre si i que funcione de manera autònoma. “Aquest Pla s’ha contemplat com una cosa viva i amb permanència en el temps. Per això, des del principi s’han establit una sèrie de trobades entre el Centre de Salut, els centres educatius, les farmàcies, les clíniques de fisioteràpia i altres entitats relacionades amb l’àrea de Salut. Aquestes reunions es realitzaran dues vegades a l’any. Per part seua, l’Ajuntament també estarà en coordinació permanent amb els centres privats, la residencia Saba, el Centre de Formació de Persones Adultes i amb els diferents programades de salut que es desenvolupen”, ha explicat Llorente. 

A més, dins del Pla, continuaran els cicles de xarrades sobre temes relacionats amb el benestar físic i emocional i pròximament s’habilitarà la pàgina web chestesalud.es i començarà a funcionar el programa Viu Actiu. “També estem programant la celebració de la setmana de la Salut, que tindrà lloc del 9 al 15 de maig, ha anunciat la regidora.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*