CSIF alerta de la situació “insostenible” a l’hospital de la Ribera amb 37 pacients en Urgències a l’espera de llit

Post també disponible en: Castellano

La central sindical recalca que els boxs estan doblegats i que a penes existeix reforç de personal
El propi hospital de la Ribera respon després del comunicat emés pel CSIF

El sindicat CSIF alerta de la situació “insostenible” que viu l’hospital de la Ribera, situat a Alzira, que a les nou i mitja d’aquest matí tenia a 37 pacients en el servei d’Urgències a l’espera que quedara llit lliure en planta. La central sindical reclama, “de manera immediata”, més mitjans i personal per a aquest servei.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) recalca que algun d’aquests pacients porta esperant ja 20 hores a ingressar i que els boxs d’Urgències, dissenyats per a dues persones, estan acollint a quatre mentre esperen llit lliure en planta d’un hospital que es troba saturat.
El sindicat lamenta que la resposta davant aquesta situació per part de la direcció del departament haja consistit solament a reforçar el servei amb una infermera i no ampliar la dotació de Medicina, TCAE, zeladors, administratius o tècnics de raigs. La central sindical assenyala que el personal es troba “al límit de les seues forces i sense la plantilla necessària per a poder atendre en les condicions adequades als pacients”.
CSIF fa especial èmfasi en el fet que els professionals d’Urgències dupliquen la seua labor, ja que a més d’atendre els nous pacients estan pendents, i realitzen totes les proves necessàries, als qui estan instal·lats, de manera provisional i a l’espera de llit lliure en planta, en els boxs duplicats.
La central sindical reclama mesures ràpides, com reobrir immediatament la zona d’urgències respiratòries i sumar-la a la central d’Urgències amb la finalitat d’alleujar l’elevada pressió que pateix aquest últim servei. En l’actualitat aqueix espai s’utilitza com a hospital de dia per a pacients no oncològics en lloc d’emprar-se per al fi per al qual es va construir.
CSIF recalca, a més, que aquest col·lapse del servei d’Urgències es produeix en un context de pèrdua de plantilla, sense pla de xoc en infermeria i amb un número de personal facultatiu minvat des de principi d’any. El sindicat recorda que la direcció no substitueix vacants ni baixes ni cobreix reduccions de jornada, cosa que significa una disminució contínua d’efectius. Aquesta situació pot empitjorar si no existeix un pla de cobertura de vacances de Nadal del personal.

Comunicat de l’hospital de la Ribera

En referència al comunicat emés hui per un sindicat sobre les Urgències de l’Hospital Universitari de la Ribera, es vol fer constar el següent:

Des de l’inici de setmana s’ha notat un increment de les Urgències ateses a l’Hospital Universitari de la Ribera, atribuïble a les descompensacions pròpies de les persones ancianes en aquesta època de l’any, patologies respiratòries que solen ser més freqüents a l’hivern i que, després de dos anys de pandèmia, estan afectant més la població enguany i al llarg pont festiu de la setmana passada.

Davant aquest increment del nombre d’Urgències, la Direcció d’aquest centre sanitari ha pres totes les mesures al seu abast per a assegurar la correcta assistència als pacients atesos i als quals han de ser ingressats. 

En aquest sentit, cal destacar que tots i cadascun d’aquests pacients que estan en espera de llit, estan sent convenientment atesos en el Servei d’Urgències fins que se’ls assigne llit i se’ls condicione l’habitació i puguen passar a planta, la qual cosa ocorrerà, en la seua major part, durant la vesprada de hui.

S’ha ampliat, així mateix, el nombre de professionals que estan atenent el Servei d’Urgències. D’aquesta manera, s’ha incorporat una infermera i una auxiliar en cadascun dels torns des del dia d’ahir.

Així mateix, s’estan agilitzant les altes hospitalàries i la Unitat d’Hospitalització a domicili (UHD) està ingressant, també, als pacients que requereixen ingrés per aquest sistema d’hospitalització.

Cal recordar que des de 2018, la plantilla de metges, infermers i TCAEs del Servei d’Urgències de l’Hospital de la Ribera s’ha incrementat en un 30% i la de zeladors en un 67%. 

Aquest Servei, en l’actualitat, amb una plantilla estructural composta per 169 professionals. D’ells, 41 són facultatius, 56 són infermers, 37 són auxiliars d’Infermeria i 35 zeladors. Aquestes dades suposen complir, àmpliament, amb les ràtios recomanades pel Ministeri de Sanitat per als serveis d’Urgències hospitalaris.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*