CSIF avisa que els instituts d’Utiel no tenen administratius en ple període de matriculació i exigeix cobrir les tres places

Post també disponible en: Castellano

El sindicat lamenta que el “obsolet” sistema de bosses perjudique aquests dos centres en els quals estudia un miler d’alumnes

El sindicat CSIF exigeix a Conselleria d’Administració Pública que cobrisca les tres places de personal administratiu en els dos instituts d’Utiel. Tant l’IES Miguel Ballesteros Viana com l’IES Albereda manquen en l’actualitat d’aquests professionals, malgrat trobar-se en un període d’intensa activitat per la matriculació d’alumnat.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que l’IES Miguel Ballesteros Viana s’ha passat tot el curs amb una de les seues dues places d’administratiu sense cobrir; mentre que la segona tampoc té titular ara després de la recent jubilació de la persona que l’ocupava. Per tant, manca de personal dedicat a tasques administratives. En el cas de l’IES Albereda, pateix la falta de cobertura de la seua única plaça des de fa sis mesos.
CSIF explica que el sistema “obsolet i ineficient” de les bosses està dilatant les substitucions, ja que ixen molt poques places en cada adjudicació i les persones que estan millor posicionades rebutgen les d’Utiel perquè tenen la possibilitat de fer-ho si el municipi es troba a més de 50 quilòmetres de la seua localitat d’origen. Aquesta circumstància contrasta amb el fet que si que hi ha professionals de la comarca d’Utiel-Requena en aquestes bosses, però no disposen de l’opció, per trobar-se més retardats, d’optar.
La central sindical lamenta “la discriminació geogràfica” i el perjudici que suposa la falta de personal administratiu per a aquests centres d’Educació Secundària, en els quals cursen ESO i Batxillerat al voltant d’un miler d’alumnes que resideixen en el nucli urbà d’Utiel, que procedeixen d’alguna dels seus llogarets o que vénen de municipis veïns com Sinarcas, Camporrobles, Caudete, Venta del Moro, Villagordo o Fuenterrobles.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*