CSIF demana a Prefectura de Trànsit un pla de seguretat viària per als empleats públics de la DGT a la província de València

Logotipo del sindicat CSI-F.
Logotipo del sindicat CSI-F.

Post també disponible en: Castellano

El sindicat CSIF ha demanat per escrit a la Prefectura Provincial de Trànsit de València que “implementi un pla de seguretat viària laboral per als empleats públics de la Direcció General de Trànsit en tota la província de València”. Aquest pla, que ja existeix en altres províncies d’Espanya, prevé accidents laborals in itinere i contemplaria un protocol d’emergències davant adversitats meteorològiques com les patides en els últims dies.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica en el seu escrit que “els empleats públics de la província de València disposen actualment de diversos centres on realitzen les seves funcions”. En aquest punt enumera la Prefectura Provincial de Trànsit de València, el Centre d’Exàmens del Saler, els hangars d’helicòpters de la DGT a l’aeroport de Manises, l’Oficina Local d’Alzira o els centres d’exàmens disponibles per a realitzar les proves de conduir a Gandia, Xàtiva o Requena.

El sindicat continua relatant que “durant els últims dies i ja en els últims anys es ve decretant l’alerta roja per l’Agència Valenciana de Meteorologia”. La central sindical, més en detall, apunta que “el passat divendres 16, deu empleats públics no van poder assistir als seus llocs de treball a l’Oficina Local d’Alzira a causa de les condicions meteorològiques”.

CSIF explica que, davant aquest últim fet, “aquests empleats públics no tenen altra opció de recuperar el temps o utilitzar els denominats’moscosos’ pel fet que el calendari laboral no contempla la impossibilitat d’accés al llocs de treball per inclemències meteorològiques”.

El sindicat planteja que el Servei de Prevenció de la DGT s’incorpori al futur pla de seguretat laboral l’opció que la pròpia Direcció General de Trànsit “faciliti l’assistència dels seus empleats al centre de treball més proper al domicili del treballador quan les condicions meteorològiques siguin adverses, de manera que no es comprometin les necessitats del servei i s’eviti possibles accidents in itinere “.

La central sindical recorda que prefectures provincials com les d’Albacete, Múrcia, la Corunya, Saragossa, Astúries o Cadis ja han conclòs el seu pla de seguretat viària laboral, mentre que la província de València no en té. Per aquest motiu CSIF reclama que el implementi la Prefectura Provincial i que contempli aquest protocol davant emergències. Mentrestant, reclama una solució per flexibilitzar la compensació horària davant circumstàncies meteorològiques com les patides i que impedeixen accedir al lloc de treball.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*