CSIF realitza concentracions de treballadors davant els partits judicials comarcals per frenar la reforma de la LOPJ

Concentración realizada ante los juzgados de Alzira.
Concentración realizada ante los juzgados de Alzira.

Post també disponible en: Castellano

Concentración realizada ante los juzgados de Alzira.
Concentración realizada ante los juzgados de Alzira.

El sindicat CSIF, majoritari en el sector de Justícia valencià, s’ha dut a terme, al costat de SATJ, CCOO i UGT, concentracions durant el dia d’avui davant els partits judicials comarcals de la Comunitat Valenciana. Les protestes tenen com a objectiu mostrar l’oposició del funcionariat davant la reforma de la Llei orgànica del poder judicial (LOPJ) que tramita l’Senat i que suposa “una pèrdua de drets”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que les concentracions s’han desenvolupat entre les 11,00 i les 11,30 hores d’avui i els treballadors han participat amb cartells contra la reducció de personal, la mobilitat forçosa, el col·lapse o la politització de la justícia. A la província de València les concentracions s’han produït en partits judicials com els de Gandia, Sueca, Alzira, Picassent o Paterna. A la província de Castelló la principal concentració s’ha produït a Vila-real.

CSIF apunta que aquests actes a les diferents comarques centren la segona jornada de protestes d’aquesta setmana, que van començar ahir amb concentracions davant les ciutats de la justícia de les tres capitals provincials i continuaran demà amb la mateixa mesura. Divendres 16 tindrà lloc una vaga general i una protesta davant el Senat, en la qual participaran nombrosos treballats de la Comunitat Valenciana.

La central sindical apunta que entre les mesures que contempla la reforma de la LOPJ es troba la prohibició d’increment de plantilla i d’assignació de més mitjans materials quan es designi jutges de reforç, cessament del personal interí de reforç en un termini màxim de sis mesos o, en cas d’absència que no suposi vacant, substitució transitòria del treballador únicament si es tracta de personal titular i no si l’absència afecta personal interí.

La central sindical recalca que aquesta reforma, en la pràctica, implica, entre altres efectes, que “l’Administració reduirà dràsticament el nomenament de personal interí, deixarà llocs sense cobrir i sobrecarregarà de treball a la resta de personal, a més de generar incertesa sobre retribucions complementàries i assignació de funcions i tasques “. El sindicat remarca que es tracta d ‘ “una greu agressió a les condicions laborals”.

La central sindical busca “frenar aquesta greu agressió” a les condicions laborals dels treballadors i s’oposa “a la mobilitat forçosa, a la reducció de personal, als descomptes per baixes i a la pèrdua de garanties en els expedients disciplinaris”. De la mateixa manera reclama “la màxima transparència en les oposicions”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*