CSIF denuncia l’agressió a una doctora a Alzira i exigeix mesures urgents amb la finalitat de protegir el personal de sanitat

Post també disponible en: Castellano

El sindicat assenyala que va ser atacada per una pacient i els seus acompanyants i reclama a Conselleria vigilància de seguretat en els centres de salut i campanyes de sensibilització

CSIF denuncia l’agressió patida per una afiliada en el seu lloc de treball en un centre de salut d’Alzira. La treballadora, que desenvolupa la seua labor com a metge en el departament de salut de la Ribera, ha patit agressió tant física com verbal per part d’una pacient i els seus dos acompanyants. El sindicat reclama amb urgència a Conselleria mesures de seguretat per a protegir el personal de sanitat. 
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ve avisant des de fa temps de la situació insostenible i del repunt d’amenaces i situacions de tensió en hospitals i, sobretot, en centres de salut. Per aqueix motiu la central sindical ha exigit amb reiteració vigilants de seguretat i campanyes de sensibilització per a “cuidar a qui et cuida”.
El sindicat CSIF explica que la situació ha arribat a l’agressió física, amb denúncia interposada davant el Cos Nacional de Policia, en un centre de salut d’Alzira. Allí una de les doctores va cridar a una pacient perquè entrara en consulta. En indicar al seu acompanyant que romanguera fora, tal com estableixen els protocols covid, aquesta es va negar dient que la persona que anava a ser atesa no sap espanyol. Després de respondre la doctora que l’idioma no seria problema, la pacient va començar a cridar i a insultar a la facultativa.
La central sindical assenyala que tot seguit la doctora va ser agarrada pels dos braços i sacsada, tal com ha deixat constància en la denúncia interposada. Davant l’agressió, que es va produir davant d’altres pacients, va demanar ajuda a la zeladora i li va dir que telefonara a la Policia Nacional. L’agressora i els seus dos acompanyants van marxar corrent. La doctora va haver de prendre’s antiiflamatorios i ansiolítics per a poder continuar amb el seu treball en patir, a causa de l’agressió, cervicalgia i ansiendad.
El sindicat apunta que els fets no van acabar ací, ja que uns 15 minuts després que marxaren els agents de Policia Nacional “acudeix una dona àrab que vestia jaqueta de color rosa i pregunta a la zeladora els noms dels metges de guàrdia. Després d’insistir-li i negar-se la zeladora, li ha dit, amb to amenaçador, “ja m’assabentaré del nom dels metges i del teu també”, tal com consta en el comunicat tramitat davant Conselleria.
La central sindical va instar al gener per escrit a Sanitat, sense obtindre encara resposta, al fet que informara i explicara quines mesures pensa adoptar davant els insults i agressions que es reprodueixen en atenció primària. La central sindical va fer aquesta petició en un escrit en el qual avisava de la situació, a causa de la saturació actual i falta de mitjans, “extremadament greu” en la citada atenció primària.
El sindicat assenyala que l’ocorregut a principis d’aquest mes de març en un centre de salut de la localitat d’Alzira es produeix en un context de creixent tensió. Per aqueix motiu insisteix i urgeix a Conselleria de Sanitat a adoptar mesures immediates perquè fets com el succeït i denunciat no es reproduïsquen en altres recintes sanitaris.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*