CSIF denuncia que Educació exigeix el Diploma de Mestre com a requisit en places per a zones castellanoparlants

Logotipo del sindicat CSI-F.
Logotipo del sindicat CSI-F.

Post també disponible en: Castellano

El sindicat CSIF denuncia que Conselleria d’Educació està oferint en les últimes setmanes places del cos de mestres en zones castellanoparlants amb l’obligació de tenir el Diploma de Mestre. La central sindical alerta que exigeix ​​un nivell superior al de la capacitació en valencià, que és el requisit per al personal docent. Aquesta circumstància està provocant que es quedin sense plaça molts professionals.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) considera “un disbarat” que Conselleria exigeixi el Diploma de Mestre per a places d’infantil, anglès, educació física o primària en localitats com Caudete de les Fonts, Jarafuel, Chiva, Enguera, Loriguilla, Torrevieja , Set Aigües, Xelva, Pilar de la Horadada, Altura o Millars, entre d’altres. Es tracta de poblacions castellanoparlants els centres tenen aprovats programes lingüístics amb més càrrega lectiva en castellà.

El sindicat apunta que “fins ara només demanaven el Diploma de Mestre en una especialitat molt específica. En concret a la FPA Comunicació (valencià / anglès), ja que segons l’ordre 17/2013, el Certificat per a la Capacitació de l’Ensenyament en Valencià és el requisit per a l’ensenyament en valencià en tots els ensenyaments no universitaris “.

La central sindical lamenta que Conselleria s’estigui escudant en el col·lectiu de directors per cometre “aquest autèntic despropòsit”. “Educació afirma que els directors sol·liciten aquest perfil. Nosaltres hem parlat amb alguns d’aquests directors i ens asseguren que són els primers sorpresos en veure que en els seus centres s’adjudiquen places amb aquest requisit “, assenyala CSIF.

El sindicat exigeix ​​a Conselleria que “acabi amb aquest absurd i deixi de demanar el Diploma de Mestre en les esmentades places d’adjudicacions contínues d’interins, ja que amb aquesta ocurrència està impedint que accedeixin a aquests llocs nombrosos docents amb experiència acreditada que no disposen de aquesta titulació en valencià “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*